Søgestatistik fra Google viser, at søgning på “dyrlæge” og “dyrehospital” er stigende i juli måned. Årsagerne til stigningerne er mange og skyldes ikke udelukkende at hunde kommer mere til skade i sommerperioden, fortæller Sonja Karaoglan, der er Country manager hos Agria Dyreforsikring.

“Vi ved, at stigningen bl.a. skyldes, at man er på ferie og får brug for dyrlægehjælp men ikke er i nærheden af ens faste dyrlæge. Men en anden årsag er ren og skær uvidenhed. Mange får en hundehvalp i løbet af sommeren og mangel på viden omkring hvordan den lille hund passes, gør ofte at hvalpene bliver syge.”

Ser vi nærmere på de typer af henvendelser som dyrlægerne modtager, så viser tal fra Agria Danmark, at de mest almindelige henvendelser i sommermånederne er spørgsmål om maveproblemer såsom diarre, opkast og forstoppelse (19%). Dette kan bl.a. skyldes at hunden har badet i algefyldt vand, og muligvis har fået algeforgiftning, men også at hunden har nydt godt af sommerens grillrester. Tilberedte fugle-, flæsk- og fiskeben kan splintres til meget skarpe stykker i mavesækken. Dette kan medføre opkast, at hunden drikker og spiser dårligt og har svært ved at komme af med afføringen.

Men udover de mere sæsonbaserede henvendelser ligger traumatiske skader, som bl.a. kloskader (15%) også højt på listen. Dette er skader der dog meget let kan forebygges.

“Det er ikke kun mennesker, der kræver god hygiejne og pleje for at undgå infektioner og sygdom - det samme gør sig gældende for hunde. Desværre er især førstegangs hundeejere ofte uvidende om hvordan man ’holder’ familiens nye ven,” forklarer dyrlæge Lene K. Jørgensen, Agria Dyreforsikring.

“I vores skadesstatistik kommer øresygdomme og kloskader højt på listen over de mest almindelige skader. Det overrasker altid en del, netop fordi disse skader ofte kan forebygges ganske enkelt. Det kræver ikke andet end regelmæssig pleje og pasning – præcis ligesom hos mennesker” forklarer Lene K. Jørgensen.

Agria Dyreforsikring har lavet fem videoer som bl.a. giver nybagte hundeejere information til hvordan du sikrer en velholdt og sund hund. De fem film er spækket med gode råd og tips som let kan hjælpe hundeejerne, så besøget hos dyrlægen kan undgås.

“Vi har lavet de fem film for at give hundeejerne den viden der skal til for at undgå de mest almindelige skader hos hunde. Videoerne er rigtig gode hvis man er førstegangs hundeejer, men det skader bestemt ikke at se dem selvom man er garvet hundeejer,” understreger Sonja Karaoglan.

Serien med ’Agria Hundetips’ tager følgende emner op:

1. Flåter - forebygge og fjerne
2. Regelmæssigt sundhedstjek
3. Klipning af hundens klør
4. Rengøring af ører
5. Tandbørstning

De fem film kan ses på Agrias YouTube kanal som kan findes her.


Kontakt:

Agrias dyrlægekonsulent Lene K. Jørgensen på 21468380, eller Sonja Karaoglan, Country manager Agria Dyreforsikring på 23 60 31 61 eller mail sonja.karaoglan@agria.dk.

Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer gennem mere end 120 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.