Symptomer på rovmider hos hunde

Det er mest yngre hunde og hvalpe, som smittes, men hunde i alle aldre kan få rovmider. Hvis din hund udviser nogle af symptomerne nedenfor, kan det være rovmider:

  • Kløe som kan variere i intensitet fra mild til kraftig kløe.
  • Øget skældannelse, især på lændehvirvelsøjlen hos hunde.
  • Eventuelle tegn på hudinflammation.
  • Hvis en kat eller kanin har samme symptomer.

Der forekommer også bærere af rovmider, som ikke viser symptomer.

Diagnosticering af rovmider hos hunde

De rovmider, hunde smittes med, er af typen cheyletiella yasguri. Hos dyrlægen bliver hunden klinisk undersøgt. Der tages som regel tapeprøver eller yderlige skrabeprøver, som undersøges under et mikroskop. I nogle tilfælde kan rovmider også påvises ved hjælp af et forstørrelsesglas. Ved kraftig infektion kan man i nogle tilfælde se vandrende skæl.

Hvordan smitter rovmider hos hunde

Overførslen af rovmider sker ved direkte kontakt med en smittet hund, kat eller kanin. Din hun kan dog også blive smittet via børster, tæpper eller andet udstyr, der har været i berøring med en smittet hund, og ikke er blevet rengjort efterfølgende.

Behandling af hunde med rovmider

Rovmider behandles med lægemidler mod parasitter, som fås på recept og i håndkøb – tal med din dyrlæge om, hvad du skal vælge for et produkt. Ofte er det en shampoo, hunden skal vaskes i, eller en spray. Du skal undgå al kontakt med andre dyr, mens din hund er i behandling.

Du skal regne med, at det ikke er nok med en enkelt vask. Ofte vil det kræve flere vaske, før at rovmiderne er helt væk. Har du flere dyr i hjemmet, er det vigtigt, at de alle bliver behandlet, også selvom det ikke er hunde.

Rengøring efter rovmider

Rovmider kan overleve noget tid uden for værtsdyrets pels. Derfor er det rigtig vigtigt med en hovedrengøring af hjemmet, så du undgår, at den bliver smittet med rovmiderne igen. Tæpper, puder, børster og alt blødt legetøj skal helst vaskes på 60 grader. Og husk, at bilen også skal have en tur.