Pasning, pleje & håndtering

Pas på heste i trafikken

Det gode vejr betyder flere heste på vejene, når ryttere er nødsaget til at ride på vejen for at nå skoven. Med omkring 200.000 heste i Danmark kan viden om heste i trafikken være med til at reducere antallet af ulykker.

Giv hesten en god sommer

Sommeren er over os, og din hest er måske allerede blevet lukket ud af stalden og sat på græs. Hesten er med stor sandsynlighed glad og frejdig i de frie omgivelser, men husk, at sommeren også byder på flåter, giftige...

Skal hesten klippes?

De fleste heste får en tyk vinterpels. Hvis du rider meget i løbet af vinteren, er det måske en god idé at klippe hesten. Her får du gode råd om forskellige måder at klippe hesten på. Når det bliver forår, holder du o...

Hjælp hesten med at skifte pels

Nu taber hesten sin vinterpels, og det kan betyde, at den får det lidt dårligt og får mere følsom hud. Men du kan hjælpe hesten på flere forskellige måder, bl.a. ved at give den ekstra vitaminer. 

Sådan holder du fluerne væk i stalden

Fluer er ikke kendt for at være kloge dyr, men de er gode til at formere sig. En enkelt flue kan i løbet af én sæson blive til 25 millioner fluer. Når man går ind i en heste- eller kostald på denne tid af året, er man...

Vælg det rigtige bid til hesten

Hvordan vælger man det rigtige bid til hesten? Det ved Anders Eriksson, B-træner i kørsel, som har deltaget i VM i tospand. Han er meget populær som leder af praktiske kurser og holder også teoretiske forelæsninger. H...

Sådan anlægger du en ridebane

Det kræver et godt fundament at anlægge en ridebane. Her får du gode råd til, hvordan du anlægger den bedste ridebane både inden- og udendørs.

Hvornår bliver græsset fattigt på næring?

Hvordan er det med græsningen om sensommeren og efteråret? Hvor længe kan hestene være på græs, hvis der er rigeligt med græs, spiselige planter, buske og vand? 

Hvilket foder er bedst for hesten?

For at hesten skal have det så godt som muligt, er det vigtigt at tilpasse fodringen til hestens behov. Det kræver viden om de forskellige typer foder. 

Vær opmærksom på agern på folden

Heste undgår i de fleste tilfælde planter der er giftige, men der kan være undtagelser. Agern er netop det – en undtagelse og en del heste spiser store mængder, hvis de får muligheden.

1 / 3