I løbet af sommeren tager mange ryttere til træning, konkurrencer eller flytter deres heste på sommergræs. Dette kan betyde lang transport, og på varme sommerdage er det vigtigt at sikre, at hesten får en så god transport som muligt. Her får du fire gode råd fra os:

  1. Kontrollér transporttemperatuen – brug et termometer
  2. Sørg for at hesten drikker rigeligt – lær den at drikke af en spand
  3. Tilsæt ekstra salte og mineraler de dage, hvor hesten sveder meget
  4. Sørg for at planlægge hviledage, hvis du rejser langt

Kontrollér temperaturen på hestetransporten

Hesten bør ikke have det for varmt under transporten, og ventilationen i traileren eller transporteren er ikke altid optimal. Derfor bør du gøre nogle stop i løbet af køreturen, hvor du kan åbne op, så der kommer ny og kølig luft ind. Planlæg transporten, så du kører i de kølige timer f.eks. tidlig morgen eller sen aften.

Vand og elektrolytter

Mange heste drikker mindre, når de transporteres. Det er derfor altid en god idé at lære hesten at drikke fra en spand, så det er lettere at sikre, den får vand nok på turen. Et trick for at få hesten til at drikke mere er at blande lidt salt i vandet.

En hest producerer fem liter sved under normalt arbejde. Hvis det er varmt i vejret, og den skal arbejde hårdt, så kan den faktisk producere helt op til femten liter sved. Tilsætning af ekstra salte og mineraler – såkaldte elektrolytter – er godt at gøre på de dage, hvor hesten sveder meget eksempelvis under træning eller konkurrence.

Hvil efter turen, når du rejser langt

At rejse tærer på hestens kræfter. Tolv timers transport svarer til tolv timers skridtarbejde. Under gode forhold mister hesten to kilo væske i timen under transport, hvor det er fire kilo væske, hvis det er mindre gode forhold. Når du har nået din destination efter en længere rejse, skal hesten have tid til at hvile og komme sig. Derfor er det vigtigt at planlægge din rejse, så der er taget hensyn til det. Hvis du skal til en konkurrence, skal du sørge for, at du kommer i så god tid, at hesten kan komme sig, inden den skal præstere.