Skal hesten klippes?

De fleste heste får en tyk vinterpels. Hvis du rider meget i løbet af vinteren, er det måske en god idé at klippe hesten. Her får du gode råd om forskellige måder at klippe hesten på. Når det bliver forår, holder du op med at klippe hesten, for ikke at forstyrre den naturlige fældning. 

En hest med tyk vinterpels bliver hurtigere træt, og det tager også længere tid for pelsen at tørre efter rideturen. Fordelen ved at klippe hesten er, at den sveder mindre, og derfor kan den arbejde hårdere end en hest, der ikke er klippet. 

Hesten får vinterpels i oktober

 

Hesten får vinterpels i oktober, og det er på dette tidspunkt, du skal begynde at klippe den. Herefter kan du klippe den en gang om måneden afhængig af, hvor tyk pelsen er og hvor hurtigt den vokser.

Når det bliver forår skal du indstille klipningen, for ellers vil du forstyrre den naturlige fældning.

Hvordan skal jeg klippe hesten?

Helklipning er godt for heste, der rides meget, men ikke går meget på fold. Hele hesten klippes undtagen en lille trekant ved haleroden.

Dækken- eller tæppeklipning er en fordel på heste, der er tyndhudede. Hele pelsen klippes med undtagelse af benene og en dækkenformet del fra manken ned over ryggen og bagparten.

Med sporklipning kan hesten klare sig uden dækken i stalden. Pelsen klippes på hals, bov og bringe, under bugen og på lårene.

Jagtklipning er god for heste, der rides meget. Hele pelsen klippes undtagen benene, sadellejet og trekanten ved haleroden. 

Synes godt om? 0 stemmer, ikke bedømt 0 av 0 gillade, NaN i betyg