Det er heldigvis hverken så svært eller besværligt, som mange måske går og tror. Dyrlæge hos Agria Dyreforsikring, Lene K. Jørgensen, forklarer: ”I vores skadesstatistik kommer tandsygdomme og bylder efter kattebid højt på listen over de mest almindelige skader. Disse skader kan til dels forebygges ved at børste tænder på katten, og ved at få den neutraliseret hvis den ikke skal bruges i avl.”

Katten er et populært kæledyr, men mange førstegangs katteejere ved ikke nok om den pasning og pleje der skal til for at holde katten sund og rask. Mange har en forventning om at katten af sig selv er et sundt dyr, og derfor ikke kræver noget af sin ejer udover fodring og at kæle med den.

”Det er vigtigt at man som katteejer er opmærksom på sin kats sundhedstilstand, og reagerer på eventuelle afvigelser. Disse 5 film giver en god indsigt i, hvad man som katteejer selv kan gøre, for at holde sin elskede kat sund og rask.” siger Karina Dillon, veterinærsygeplejerske/skadesbehandler hos Agria Dyreforsikring, katteejer og katteadfærdsrådgiver.

”Agria - gode råd og tips” viser vejen

Agria Dyreforsikring er opmærksom på katteejernes behov for information om pasning og pleje, og har derfor lanceret fem nye videoer, målrettet især nye katteejere, som skal vise vejen til en velholdt og sund kat. Videoerne ligger nu på Agria Danmarks YouTube kanal.

”Agria - gode råd og tips” –serien tager i første omgang følgende emner op:
•    Sikkerhed i hjemmet
•    Tandbørstning
•    Regelmæssigt sundhedstjek
•    Vaccination, neutralisering og ID-mærkning,
•    Foder og vægt

Du finder Agrias nye kattevideoer her.

”Vi håber at bl.a. katte opdrætterne, vil dele videoerne med deres killingekøbere, så flere kan få glæde af dem.” siger Sonja Karaoglan.


Kontakt:
Lene K. Jørsensen, dyrlæge konsulent hos Agria Dyreforsikring, 2146 8380
Sonja Karaoglan, Country manager, Agria Dyreforsikring 2360 3161

Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer gennem mere end 120 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.