Sår på selve øret bløder ofte meget, selv om det ikke er særlig dybt. Måske er du nødt til at vaske øret med en saltopløsning, for at se, hvor stort såret er. Hvis det er stort eller hvis det bliver ved med at bløde, skal du kontakte dyrlægen. Måske skal såret sys.

Blodøre

Blodøre skyldes som regel en eller anden form for infektion. Hvis det klør i kattens øre, kan den ryste så voldsomt på hovedet, at blodkar inde i øret sprænges, og der kommer en blodansamling. Nogle gange kan blodøre også opstå, hvis katten er blevet bidt af en anden kat. Blodøre kan gøre ondt på nogle katte, mens andre ikke lader til at være besværet af det. Det er dog vigtigt at gå til dyrlægen, fordi det er en lidelse, der kan bliver værre. Dyrlægen tømmer blodansamlingen for væske for at få bugt med problemet.

Se din kats ører efter med jævne mellemrum 

Øremider

Øremider er en parasitsygdom, som viser sig ved, at din kat klør sig hyppigt og voldsomt.  Som regel kan man se et sortbrunt sekret i øret, og i nogle tilfælde kan man se de små skabmider med det blotte øje. Hvis skabmiderne breder sig til øregangen, kan katten få problemer med balancen. Det er derfor vigtigt straks at gå til dyrlægen og få katten behandlet.

Mellemørebetændelse

Mellemørebetændelse eller otitis, som det hedder i fagsprog, er en af de mest almindelige kattesygdomme. Infektionen viser sig ved, at katten klør sig og ryster på hovedet. Ofte bliver øret rødt og der kan komme et ildelugtende sekret. Ørebetændelsen kan opstår som følge af skab eller allergi. Betændelsen er ikke alvorlig i sig selv, men den skal altid behandles, både for at undgå at den bliver kronisk og for at udelukke, at den forårsages af noget andet alvorligt. Hvis betændelsen ikke behandles i tide kan den også brede sig fra mellemøret til det indre øre, og det kan være meget mere alvorligt.

Døvhed

Gamle katte kan somme tider blive døve. Der findes også en arvelig form for døvhed blandt hvide katte. 80 procent af alle hvide katte med blå øjne er døve, og hos hvide katte med gule øjne er det 20 procent, der rammes af døvhed. Disse katte er ikke døve ved fødslen, men bliver gradvist døve omkring to års-alderen, fordi deres høreceller gradvist nedbrydes.

Det er en god idé med jævne mellemrum at undersøge din kats ører.