Område: Hund Artiklar om allergi

Allergihund: Conrad kan takke sin sygeforsikring for et liv uden symptomer

I flere år var Conrad underlagt små usynlige plageånders tyranni. Allergien var så slem, at han til tider ikke kunne gå på sine poter, der var helt hævede. Efter en lang og dyr udredning er Conrad i dag symptomfri.

Pollen – en plage for allergiske hunde

De fleste af os tager imod foråret med åbne arme, men for pollenallergikere er det er svær tid. I dag ved vi, at hunde også kan lide af pollenallergi, selv uden at ejeren er opmærksom på det.

Har din hund problemer med ørerne?

For at slippe for øreproblemer hos hunde, er det bedst at holde godt øje med ørerne. Man skal især være opmærksom på misfarvet ørevoks og dårlig lugt. Det kan være tegn på infektion.

Blandede spørgsmål til Agrias dyrlæger

Vi får mange spørgsmål hos Agria. Her er svarene på nogle af de mest almindelige.

Foderallergi hos hund – og diæt

I tilfælde af foderallergi hos hund hjælper det ikke noget at tage prøver af huden for at udrede årsagen til allergien.

Inhalationsallergi og priktest af hund

Når hunden indånder stoffer, den tidligere har dannet antistoffer imod, opstår der en form for allergi, som kaldes atopi. For at kunne stille diagnosen atopisk allergi, skal man have lavet en priktest hos dyrlægen.

Hunde og reaktioner på insektbid

De fleste insektbid giver kun ubetydelige reaktioner hos hunde. Hunde, der udsættes for mange insektbid, f.eks. bi- eller hvepsestik, på én gang, kan dog blive dårlige og have brug for at komme i behandling hurtigt.

Hudproblemer er tegn på allergi

Kerstin Bergvall er en af Sveriges fem dyrlæger med specialistkompetencer inden for dermatologi, det vil sige hud. Specialister i hudsygdomme arbejder meget med allergier. – Allergi hos hunde er nemlig en hudsygdom og...

Spørg Dyrlægen

Min hund har kløe

Min hund klør sig meget især på maven. Hvad kan det skyldes og hvad kan jeg gøre?

Spørg Dyrlægen

Allergisk hund

Hvordan kan jeg vide, om min hund er allergisk over for noget?

Visa innehåll