Hvis din hund har lange hængeører, som dækker øreåbningen, er det ekstra vigtigt at holde øje med ørerne.  Bakterier og svampe trives i de varme, fugtige omgivelser, og det kan let give anledning til infektion.

Brug øjne og næse

Kig i ørerne og bruge frem for alt næsen til at lugte, om hundens ører lugter dårligt. Hvis hunden er på vej til at få eller har fået en øreinfektion, kan man som regel lugte det. Der dannes også mere ørevoks i øret, og den kan være misfarvet. Hvis hunden har en gærsvampeinfektion i ørerne bliver ørevoksen som regel brunlig, men hvis det er bakterier, som forårsager infektionen er voksen som regel gul.

En øreinfektion er meget smertefuldt for hunden

Tegn på infektion

En øreinfektion er smertefuldt for hunden. Ud over at hunden vil vise tegn på smerte, når du rører ved øret, kan den gå med hovedet på skrå og holde det betændte øre nedad. Den kan også hænge med øret og savle og have nedsat evne til at blinke i den side af hovedet. Det forekommer, hvis en bestemt ansigtsnerve rammes af infektionen.

Rensning af ører

For at forhindre, at bakterier og svampe sætter sig fast, bør du rense hundens ører med jævne mellemrum. Du må ikke rense selve øregangen, der er meget følsom. Racer med stor pels har tit hår helt ned i øregangen, og det kan være nødvendigt at rykke hårene ud eller klippe dem væk regelmæssigt.

Hos dyrlægen og på apoteket kan man købe forskellige former for ørerens.

Hvis din hund gentagne gange får øreinfektioner, kan det være tegn på allergi.