Om hest

De mest populære hestenavne i 2019

Har du en hest, der hedder Freja eller Spirit i stalden? Så er du ikke alene. Vi har samlet de 10 mest populære hestenavne blandt de heste, der er forsikret i Agria i Danmark.

Hvornår er det tid til at hesten skal gå på pension?

På et tidspunkt kommer den dag, hvor det er tid til at lade hesten gå på pension. Men hvordan ved man, at det er ved at være tid, og hvad er egentlig en god pensionisttilværelse for en hest? 

Flere heste bliver forfangne i tørken

Som følge af det varme vejr er antallet af skadeanmeldelser vedrørende forfangenhed hos Agria Dyreforsikring steget markant. Sammenlignet med 2017 steg forekomsten af forfangne heste i løbet af maj og juni med 30 proc...

Hestens mund og tænder

Hestens fordøjelsessystem begynder i munden, hvor hestens tænder udgør det første trin. Hesten har ligesom mennesker både mælketænder og blivende tænder. Hesten producerer til gengæld meget mere spyt for at kunne opbl...

Hestens naturlige adfærd

Hestens adfærd kommer til udtryk på mange måder gennem forskellige kropsholdninger og bevægelser, ørestilling og ansigtsudtryk samt alle de lyde, hesten bruger til at gøre sig forståelig med. Meningen med den naturlig...

Hvad laver heste, når de er på græs?

Det vil næppe undre nogen, at heste, der er på græs bruger tiden til at græsse, men forskningen viser, at de faktisk også laver andet.

Stressede heste har det dårligt og risikerer at blive syge

Det er ikke kun mennesker, der får det dårligt af stress. Mange heste lider af forskellige grader af psykisk mistrivsel. En stresset hest har det ikke bare dårligt, men kan også blive til fare for sine omgivelser og u...

Aflivning af hest

Uanset om det skyldes alder, skade eller sygdom, står en hesteejer før eller siden for at skulle tage beslutning om at aflive sin hest. Det er en svær beslutning at træffe. 

Sådan påvirker varme og kulde hesten

Varme og kulde påvirker hesten og hestens behov. Karin Morgan agronom ved rideskolen Strömsholm har forsket i hestens varmeregulering og har også skrevet undervisningsmateriale om dette emne. 

Gamle eller skadede heste

En gammel hest har andre behov og opfører sig meget anderledes end en ung hest. Det gælder også for en skadet hest. Her får du lidt at vide om, hvad der sker, når hesten bliver gammel eller kommer til skade. 

1 / 2