Mellem klokken 6 om morgenen og klokken 10 om aftenen går 50 procent af hestens tid med at hvile og kun 30 procent går med at græsse. Det har Sveriges Landbrugsuniversitet (SLU) fundet frem til i et studie. Hestene er også gode til naturpleje, og har en positiv virkning på den biologiske mangfoldighed på naturlige græsgange.


Hestene rører sig en hel del. 

Hestene rører sig en hel del. Det kunne man studere ved at sætte gps-halsbånd på hestene for at finde ud af, hvad de lavede på forskellige tider af døgnet.

Vandrer over store afstande

Hestene i studiet bevægede sig rundt på hele græsningsarealet (7 hektar) stort set hvert eneste døgn. De gik i gennemsnit en strækning på 12,3 km, og de længste strækninger blev tilbagelagt i skumringen og ved daggry. Størstedelen af græsningsarealet blev afgræsset, men nogle områder var mere populære end andre. De mere tørre og græsdominerede områder blev besøgt mest.

Mellem klokken 6 og klokken 22 blev 30 procent af tiden brugt på at græsse (godt 5 timer), næsten 50 procent blev brugt på at hvile (hovedsageligt ved at stå hoved mod hale sammen med en anden hest), cirka 10 procent på at stå stille (mest som kortere pauser i græsningen), mens cirka 10 procent blev brug på at bevæge sig i skridt.

Kilde: Hästsverige.se