Område: Kat Artiklar om forgiftning

Påskeliljer kan være dødelige for din kat

Påsken kan være en farlig højtid for katte, da vores farverige blomsterdekorationer ofte indeholder giftige planter, der gør stor skade i en kattemave.

Kattens jul

Hyacinter, levende lys, julenødder og krøllede gavebånd. Det betyder jul for os, men det gør også julen farlig for vores katte. Her præsenterer vi de største trusler for vores firbenede venner.

Påskeliljer og fjerpynt er kattens fjende

Hvert år i påsken ender flere katte hos dyrlægen med forgiftninger fra påskeblomster eller maveonde fra tillokkende påskepynt, som katten har slugt. Agria Dyreforsikring rådgiver her om, hvad katteejere skal holde øje...

Farer for katten i påsken

Nu hvor påsken er her pynter vi vores hjem med blomster, påskepynt og andre småting. Vær opmærksom på at visse ting kan være farlige for katten. Du behøver ikke gemme påskepynten helt væk, men vær ekstra opmærksom, så...

Medicin, der er farlig for din kat

De fleste katte er meget forsigtige med, hvad de putter i munden, men alligevel kan det ske, at katten får fat i ting, den ikke kan tåle. Hvis din kat kommer til at spise medicin, der er beregnet til mennesker, er der...

Farlige planter for katten

Katte kan ikke kun lide græs - de kan også lide at tygge på andre planter, hvis de får mulighed for det. Men vær forsigtig! Nogle planter er så giftige, at katten kan dø.

Brug ikke Exspot på din kat

Exspot er et middel mod flåter, som fungerer udmærket på de fleste hunde. Katte derimod kan ikke tåle midlet og kan blive meget syge. Derfor må du aldrig bruge Exspot på din kat.

Mange juleplanter er giftige for katte

Hyacinter, amaryllis og tazetter er smukke og stemningsfulde juleblomster. Men de er også giftige for vores katte. I modsætning til hvad man måske tror, har katten ikke et instinkt som fortæller den at planten er gift...

Førstehjælp til katten

Førstehjælp til katten består først og fremmest i at sikre sig, at katten trækker vejret og at hjertet slår. Kraftige blødninger, der ikke standser inden for fem til ti minutter, skal straks tilses af en dyrlæge.

Bevar roen, hvis katten kommer til skade

Huskatte, racekatte, indekatte og udekatte – alle kan komme til skade. Når det sker, er det vigtigt, at du som ejer bevarer fatningen og handler på den rigtige måde.

1 / 2

Visa innehåll