Område: Kat Artiklar om forgiftning

Påskeliljer og fjerpynt er kattens fjende

Hvert år i påsken ender flere katte hos dyrlægen med forgiftninger fra påskeblomster eller maveonde fra tillokkende påskepynt, som katten har slugt. Agria Dyreforsikring rådgiver her om, hvad katteejere skal holde øje...

Mange juleplanter er giftige for katte

Hyacinter, amaryllis og tazetter er smukke og stemningsfulde juleblomster. Men de er også giftige for vores katte. I modsætning til hvad man måske tror, har katten ikke et instinkt som fortæller den at planten er gift...

Medicin, der er farlig for din kat

De fleste katte er meget forsigtige med, hvad de putter i munden, men alligevel kan det ske, at katten får fat i ting, den ikke kan tåle. Hvis din kat kommer til at spise medicin, der er beregnet til mennesker, er der...

Farlige planter for katten

Katte kan ikke kun lide græs - de kan også lide at tygge på andre planter, hvis de får mulighed for det. Men vær forsigtig! Nogle planter er så giftige, at katten kan dø.

Brug ikke Exspot på din kat

Exspot er et middel mod flåter, som fungerer udmærket på de fleste hunde. Katte derimod kan ikke tåle midlet og kan blive meget syge. Derfor må du aldrig bruge Exspot på din kat.

Førstehjælp til katten

Førstehjælp til katten består først og fremmest i at sikre sig, at katten trækker vejret og at hjertet slår. Kraftige blødninger, der ikke standser inden for fem til ti minutter, skal straks tilses af en dyrlæge.

Bevar roen, hvis katten kommer til skade

Huskatte, racekatte, indekatte og udekatte – alle kan komme til skade. Når det sker, er det vigtigt, at du som ejer bevarer fatningen og handler på den rigtige måde.

Spørg Dyrlægen

Giftigt for kat

Min kat er meget nysgerrig, og jeg er bange for, at hun skal spise noget, hun ikke kan tåle. Hvad kan være giftigt for min kat?

Spørg Dyrlægen

Giftige planter

Jeg skal snart have en kat og spekulerer på, hvilke af mine potteplanter jeg kan beholde herhjemme, og hvilke der er giftige for katte?

Visa innehåll