Giftigt for kat

Min kat er meget nysgerrig, og jeg er bange for, at hun skal spise noget, hun ikke kan tåle. Hvad kan være giftigt for min kat?

Dyrlægen svarer:

Selv om katte som regel ikke spiser noget, de ikke kan tåle, kan det ske, at de kommer til at spise noget giftigt. Det er godt, du er opmærksom og tænker i forebyggende baner. Der er mange ting, som er giftige for katte, blandt andet visse planter og medicin beregnet til mennesker. 

Symptom

Afhængig af, hvad katten har spist og hvor meget, kan den få forskellige symptomer. Kattens almene tilstand forværres, og katten kan savle, kaste op eller få diarré.

Visse stoffer kan give mere alvorlige symptomer og give skader på lever og nyre og måske endda forårsage indre blødninger og dødsfald. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Sørg for, at du ikke har noget derhjemme, som er giftigt for din kat, eller stil disse ting væk, så katten ikke kan komme til dem. Du kan for eksempel undersøge, hvilke potteplanter og blomster, der er giftige for katte, og undgå at købe dem. Det kan du læse mere om i artiklen ”Giftige planter” på agria.dk.

Hvis du har mistanke om, at din kat er blevet forgiftet, skal du tage til dyrlægen omgående. Det er bedst, hvis du kan finde så meget information som muligt om det stof, katten har spist. Om muligt, kan du tage resterne af det, katten har fået fat i og/eller evt. emballage med. Forsøg også om muligt at finde ud af, hvor meget katten kan have fået i sig. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Ved mistanke om forgiftning skal man altid tage til dyrlægen straks.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?