Cristiano Ronaldo og Zlatan Ibrahimović har i juni løbet rundt på deres to ben og forsøgt at kæmpe sig vej igennem EM i fodbold i Frankrig - med svingende succes.

De ved ikke, at deres stjernestatus har inspireret hundredvis af dyreejere i Norden til at give deres firbenede familiemedlem netop deres navne.

Alene i Sverige lystrer 1.000 kæledyr navnet Zlatan. Det viser en ny optælling fra Agria Dyreforsikring, der er det største dyreforsikringsselskab i Norden.

Zlatans tekniske snilde og til tider provokerende attitude er måske årsagen til, at især katteejere har valgt at navngive deres kæledyr efter den store svensker. Men også en del hamstre er opkaldt efter superstjernen fra Malmø, selv om det kan være svært at se ligheden mellem Zlatan og en lille tyk gnaver.

Selvom Zlatan hader at tabe, så må han se sig slået af en lille fodboldekvilibrist fra Argentina. Messi er det mest populære fodboldnavn blandt kæledyr, der er forsikrede hos Agria Dyreforsikring. Hele 1.400 dyr i Norden - fra hunde til fugle - deler navn med verdens bedste fodboldspiller.

Den portugisiske fodboldcharmør Ronaldo fælder ofte en tåre, når sejren ikke tilfalder ham. I konkurrencen om flest dyr opkaldt efter sig må han se sig slået med flere længder. Kun 125 kæledyr hedder Ronaldo. I en enkelt navnekategori er Ronaldo dog en klar vinder - blandt heste. Måske er det hans muskuløse statur, der er grunden til, at 43 heste hedder Ronaldo?

Optællingen viser generelt, at det er katteejerne, der oftest kigger mod grønsværen, når den lille killing skal have et navn. Flest katte er opkaldt efter fodboldstjerner, og det er også blandt katte, man finder den største variation af navne. Eksempelvis er enkelte katte opkaldt efter den tyske landsholdsspiller Mesut Özil og Englands kaptajn Wayne Rooney.