Det er vigtigt, at du har tillid til den opdrætter, du køber hvalp af. Dansk Kennel Klub (DKK) kan hjælpe dig med adresser og telefonnumre.

  • Hvis du ikke selv kender den race, du overvejer, så kontakt raceklubben og spørg, hvad der er karakteristisk for netop den race og hvilke problemer, der eventuelt er. 
  • Bed om at få lov til at komme og se hvalpene for selv at danne dig et indtryk af, hvordan de er. De skal være rene og fine, have klare øjne, rene ører og ingen tegn på diarré eller lignende. 
  • Bed om at få lov til at møde moren og meget gerne også faren, hvis det er muligt, for at se, hvordan de ser ud, og hvordan deres temperament er.
  • Hvalpene må ikke forlade deres mor, før de er mindst otte uger.
  • Når det er tid til at hente hvalpen, skriver opdrætteren normalt en købekontrakt, som begge parter skal enes om og skrive under på. Hvalpen skal være ID-mærket og have fået de første ormekure, og nogle opdrættere får også lavet en sundhedsattest og får hvalpen vaccineret mod hundesyge og parvovirus. Du bør få vejledning i, hvornår kommende vaccinationer og ormekure skal foretages, samt hvordan du skal fodre hvalpen i den nærmeste tid efter hjemkomsten. Evt. kan du få lidt af hvalpens sædvanlige foder med.
  • Sundhedsattesten fra dyrlægen må ikke være mere end en uge gammel. Bed gerne om at få dens kuldsøskendes attest at se. Hvis der er noget ved attesten, du ikke forstår, kan du kontakte dyrlægen, der har undersøgt hvalpen. Spørg hellere én gang for meget end én gang for lidt.
  • Tegn en forsikring på din hvalp så hurtigt som muligt, så omkostningerne ikke bliver for store, hvis du får brug for at gå til dyrlægen med din nye hund. Hos Agria hjælper vi dig meget gerne med at sammensætte den bedste forsikringsløsning til netop din hund.

Held og lykke!