Prøv at få hele familien med, når I henter hvalpen eller sørg i hvert fald for at alle er hjemme de første dage. Det er vigtigt at hvalpen får mulighed for at lære hele sin nye familie at kende.

I hvalpens tempo

Giv hvalpen ro og fred når den kommer hjem. Det er godt hvis hvalpen slipper for besøg den første uge, så den får tid til, at finde ud af hvem der hører til familien. Man bør heller ikke slæbe den lille hvalp med ud på en masse eventyr, før den er helt tryg hjemme og genkender sin familie.

Lad hvalpen udforske det nye hjem i sit eget tempo. Hvalpen er sikkert lidt rystet efter rejsen og lurer sikkert på hvor hans gamle familie er blevet af. Nu er den helt alene i en fremmed verden. Nogen hvalpe tager det helt bekymringsfrit, andre bliver lidt usikre i en periode, men det går over.

Hvad skal hvalpen spise?

Du har højst sandsynligt fået anbefalinger fra din opdrætter omkring hvad hvalpen skal spise og hvor ofte. En hvalp på otte uger bør spise 3-4 gange om dagen. Måltiderne skal være jævnt fordelt. Når hvalpen bliver fire måneder behøver man ikke give den mere end tre måltider per dag. Ved ca. ti måneders alderen kan man gå over til to måltider om dagen.

Mindst to måltider dagligt bør alle hunde få resten af livet. Det kan ikke anbefales, at hunden kun får et måltid mad om dagen, eftersom hunden spiser meget hurtigere end mennesket, har den vanskeligere ved at optage næringen i maden.

En hvalpeforsikring er guld værd

Du har forhåbentlig en sundhedsattest på din hund, og når hvalpen er kommet i hus er det på tide at tegne en forsikring til den. Dette er meget vigtigt, uanset hvilken race du har eller hvad du skal bruge hunden til.

Alle hunde kan blive ramt af sygdom eller en ulykke og dyrlægeudgifterne kan være skræmmende dyre. Hvis ulykken er ude kan det koste mange tusind kroner.

At købe en sygeforsikring til hvalpen er en klog investering. Den lovpligtige ansvarsforsikring skal man have, men den dækker kun hvis hunden gør skade på andre eller deres ting. Den dækker ikke hvis din hund bliver syg eller kommer til skade. 

Sørg for at tegne forsikring så tidligt som muligt når du har hentet din hvalp. Agria Dyreforsikring tilbyder ansvarsforsikringen med i prisen, hvis du sygeforsikrer din hvalp inden den bliver 4 måneder gammel. Du har desuden mulighed for at få en karensfri forsikring. Blandingshunde kan også sygeforsikres.