En del hundeejere har allerede i dag hunde, som både er mærket med chip og med tatovering. Har man en tatoveret hund, som skal med til udlandet fra den 3. juli, så skal hunden nu også chipmærkes. Det kan man få gjort hos en dyrlæge eller hos en DKK ID-mærker.

Prisen for chipmærkning af en enkelt hund hos en DKK ID-mærker er X kr. Man skal i givet fald kontakte en ID-mærker (se hjemmesiden www.dansk-kennel-klub.dk, vælg "Om hunde" og herefter i venstre side "ID-mærkning", hvorunder der findes en liste over ID-mærkere) og træffe aftale med ham/hende om tid/sted/pris for mærkningen, som afregnes direkte med ID-mærkeren. Aftalen skal ligge mindst 8 arbejdsdage ude i fremtiden.

Herefter sender man et brev til DKK med besked om navn og adresse på ID-mærkeren og med betaling for selve chippen (100 kr.), så vi kan sende ham en chip til din hund. Husk i forbindelse med betalingen at skrive Chip til (hundens navn og stambogsnummer).

DKK har foranlediget, at hunden godt kan registreres med både et chipnummer og et tatoveringsnummer i Dansk Hunderegister, således at man kan finde frem til ejeren uanset hvilken mærkning man søger efter i registret.

Kilde: www.dansk-kennel-klub.dk