Tatovering og chipning

Efter dansk lovgivning er både tatovering og mærkning med en elektronisk chip lovlige mærkningsmetoder. Men fra den 3. juli 2011 vil der være krav om, at hunden skal være mærket med chip, når den skal rejse ind og ud af Danmark og rundt i EU. En tatovering vil altså ikke længere være tilstrækkelig til at passere grænsen.

En del hundeejere har allerede i dag hunde, som både er mærket med chip og med tatovering. Har man en tatoveret hund, som skal med til udlandet fra den 3. juli, så skal hunden nu også chipmærkes. Det kan man få gjort hos en dyrlæge eller hos en DKK ID-mærker.


Prisen for chipmærkning af en enkelt hund hos en DKK ID-mærker er X kr. Man skal i givet fald kontakte en ID-mærker (se hjemmesiden www.dansk-kennel-klub.dk, vælg Om hunde og herefter i venstre side ID-mærkning, hvorunder der findes en liste over ID-mærkere) og træffe aftale med ham/hende om tid/sted/pris for mærkningen, som afregnes direkte med ID-mærkeren. Aftalen skal ligge mindst 8 arbejdsdage ude i fremtiden.

Herefter sender man et brev til DKK med besked om navn og adresse på ID-mærkeren og med betaling for selve chippen (100 kr.), så vi kan sende ham en chip til din hund. Husk i forbindelse med betalingen at skrive Chip til (hundens navn og stambogsnummer).

DKK har foranlediget, at hunden godt kan registreres med både et chipnummer og et tatoveringsnummer i Dansk Hunderegister, således at man kan finde frem til ejeren uanset hvilken mærkning man søger efter i registret.

Kilde: www.dansk-kennel-klub.dk

Agria Breeders Club

Agrias opdrætterklub med fordele til dig som opdrætter
Læs mere

Avlsforsikring

Avlsforsikring med unik dækning til dig der opdrætter
Læs mere

Før du parrer

Vigtige tanker at gøre dig inden tæven parres
Læs mere

Tæver og hvalpe

Spørgsmål og svar om tæven og hvalpekuld
Læs mere

Synes godt om? 0 stemmer, ikke bedømt 0 av 0 gillade, NaN i betyg