Det er helt normalt, og der er ikke noget i vejen med nogen af delene. Det afhænger af hundenes personlighed! Og den er du naturligvis nødt til at tage hensyn til i din videre opdragelse og træning af hunden.

Det behøver ikke at være særlig kompliceret at træne hunden mentalt. Man kan sagtens træne på ’hjemmebane’. Du kan gemme godbidder forskellige steder derhjemme, sådan at hunden får brugt næsen, når den leder efter dem.

Man kan også gemme godbidder i æsker, små gryder med låg, omvendte krus eller skåle, som hunden skal prøve at ’komme ind i’. Hjemme er der også ro og fred til at træne nogle underholdende cirkuskunster, som at sidde pænt, rulle eller give pote!

Aktivering er utrolig vigtigt, for at hunden trives og har det godt. Som tommelfingerregel siger man, at hunden bør være aktivt vågen i mindst 5-6 timer om dagen, men denne tid behøver ikke udelukkende at bestå af træning. At gå rundt i haven, at følge med ind til byen eller med på besøg hos venner, kan også være en måde at være aktivt vågen på! Du skal selvfølgelig tage det lidt roligere med hvalpe, da de har et meget større søvnbehov end voksne hunde.