Som mange andre gekkoer lagrer leopardgekkoen også næring i store fedtdepoter i halen. Leopardgekko er som regel et ideelt valg for den uerfarne krybdyrejer. De kan leve op imod 20 år og bliver ikke mere end 20 cm lange. Øglen når som regel sin voksne størrelse, når den er 9-18 måneder. Normalvægten ligger mellem 40 og 100 gram.

Reproduktion

Leopardgekko bliver kønsmoden, når den er mellem 9 og 18 måneder gammel. Hunnens kønsmodning reguleres nu mere af hendes størrelse end af alderen og plejer at indtræffe, når øglen vejer mindst 40 gram. For hannens vedkommende kræves der både en vis vægt og en vis alder, før konsmodningen indtræffer. Hannen bliver derfor sjældent kønsmoden, før den er 18 måneder.

Brunstperioden ligger som regel mellem januar og september. Hunnen kan lagre sæden i sine kønsorganer, og derfor kan en enkelt parring resultere i flere kuld unger helt op til et år efter! Mange hunner lægger 4-5 kuld med 2 æg i hver i løbet af parringssæsonen, med et interval på 1 måneds tid mellem hvert kuld. Æggene ses let som to store, hvide buler gennem huden på undersiden af maven. Befrugtede æg udklækkes efter 6-12 uger.