Hvad spiser en undulat?

I naturen spiser undulater mest frø. De kan finde utroligt mange forskellige slags frø i forskellige stadier af modning og spiring. De frø, vi kan købe til undulater i fangenskab, giver slet ikke den samme variation. Det er derfor bedre at vænne sin undulat til at spise foderpiller beregnet til papegøjer.

Det kan være svært at få undulater til at spise foderpiller, og hvis det ikke lykkes, må man prøve at variere frøene med mange grøntsager, frugt og spirede frø. Man kan også give undulaten lov til at smage på lidt pasta, ris, magert kød og andre sunde madvarer fra vores tallerkener, men kun i små mængder.

Undulater bliver let for tykke

Husk at den mad, du giver undulaten, ikke må være for fed, salt, sød eller krydret. Undulater bliver let for tykke, og det er vigtigt, at man ikke giver dem for meget eller for fed mad.

Bør man have flere undulater sammen?

I det fri lever undulater i store flokke, så det er bestemt bedst for undulater at have mindst én legekammerat.

Hvad skal undulaten have i sit bur for at trives?

Det er vigtigt, at buret er så stort, at undulaten kan flyve i det. Det er også godt for undulaten at have naturgrene, som den kan sidde på og gnave i. Undulater sætter også stor pris på at have legetøj i buret, som de kan klatre og bide i. Man behøver ikke at give den et spejl, hvis undulaten har selskab. Det er vigtigt, at der er et gemmested i buret. Det kan bare være en gren med mange blade på, som undulaten kan gemme sig bag.

Hvor mange farver kan undulater have?

Der findes mange forskellige farver og farvesammensætninger. Den oprindelige farve er grøn, men efterhånden har man fremavlet alt lige fra blå undulater til gule, hvide og spættede.

Hvor gammel kan en undulat blive?

Desværre bliver undulater ikke så gamle, som de gjorde før i tiden. I dag må man regne med, at en undulat bliver omkring 6-8 år. Men der findes stadig nogle, der kan blive op til 10-15 år.

Hvordan kan man se, om undulaten er syg?

Undulater er små dyr, med mange fjender i naturen. Derfor vil de nødig vise tegn på svaghed, og gør alt for at skjule det, hvis de er syge. De tegn, man skal være opmærksom på, er, om undulaten er meget stille, flyver mindre, sidder og puster sig op eller om afføringen ser mærkelig ud.

Hvilke sygdomme kan en undulat få?

Undulater kan få mange sygdomme. De mest almindelige er knuder, infektioner, næbråd, læggenød og skader på vinger eller ben.

Skal undulaten flyve frit uden for buret?

Hvis man har en voliere (et meget stort bur, der går fra gulv til loft, og som er mindst halvanden meter langt), behøver man ikke slippe undulaterne ud. Hvis man har et ’almindeligt’ undulatbur, skal undulaterne ud og flyve hver dag.

Hvordan gør man sin undulat tam?

Det bedste er at anskaffe en ung undulat, der er opdrættet i et hjemligt miljø, hvor fuglene har været vant til at blive taget op af mennesker. Så vil ungerne allerede være ret tamme, når man køber dem.

Man skal gradvist vænne undulaten til hænder ved forsigtigt at nærme sig fuglen. Når hånden er tæt nok på, kan man forsigtigt puffe til undulatens bryst og få undulaten til at kravle op på hånden. Man skal være meget tålmodig og passe på ikke at skræmme fuglen.

Hvordan ser man forskel på en undulathan og en undulathun?

Undulathannen har blå vokshud oven over næbbet, og hunnen har brun. På grønne undulater er det nemt at se forskel, men på nogle farvevarianter er det ikke så tydeligt.