Hvis katten skal gå ude

Hvis du har tænkt dig at din kat skal være ude er der en del ting at være opmærksom på. Det er vigtigt at ID-mærke katten, med mikrochip eller med en øretatovering. På den måde ved man hvem der ejer katten hvis den løber væk. Det er også vigtigt at vaccinere katten mod kattepest og kattesyge. Hvis du har fået katten i vinters og først skal til at lukke den ud nu, hvor det er blevet lidt lysere, kan det være en god ide først at gå med katten i sele i området omkring hjemmet. Så lærer katten hvor den bor, og hvilket område den skal holde sig til.

Vand og beskyttelse mod vinden

Husk at katten skal have adgang til vand, foder og beskyttelse mod vinden udenfor, eftersom det hurtigt kan blive frost i de tidlige forårsmåneder.

Tjek foderet

Oplever du at katten har været mindre aktiv i vinterhalvåret? Så kan det vare tid til at tjekke kattens diæt. Måske skal den have mere foder nu hvor den begynder at røre sig mere. Det kan også være at katten har taget på i løbet af vinteren og skal have reduceret fodermængden. Spørg din dyrlæge hvis du er usikker.

Katte i løbetid

Februar, marts og april er den periode hvor mange af efterårets katte bliver kønsmodne. Når antallet af døgnets lyse timer stiger kommer hunkattene i løbetid! De skriger, ruller sig på gulvet og kan finde på at markere indenfor. Dette er stressende for katten. Det er bedst at neutralisere katte som ikke skal indgå i avl, for at undgå stress og forebygge uønskede kattekillinger.

Giftige planter

Det er skønt med en forårsbuket til køkkenbordet. Men husk at visse planter faktisk er farlige hvis katten skulle spise dem. Du kan læse mere om hvilke planter man bør være opmærksom på her.

Sæt net op omkring altanen – for kattenes skyld

For vores indekatte er altanen et perfekt sted at sidde og spinde, men vær sikker på at der er beskyttelse så katten ikke falder ned og kommer til skade.

Sygeforsikre katten

Selv om man passer godt på sin kat, kan uheldet være ude. Så kan det være en god ide at have en sygeforsikring. Her kan du læse mere om priser og forskellige typer af katteforsikringer.