Solrige dage og frisk luft får os til at åbne vinduer og altandøre. Kattene synes naturligvis, at det er spændende at sidde og kigge på verden fra en høj højde og nyde solen. Overvej at sætte net for altanen og vinduerne, så katten ikke risikerer at falde ned og komme til skade.

Det er en god regel, at altaner der er mere end fem meter over jorden, skal være beskyttet med net, hvis katten skal opholde sig alene på altanen. Men tænk på, at selvom katten ikke er alene, så kan den på et splitsekund tabe balancen, hvis den bliver distraheret af f.eks. en fugl. Selv fald fra lavere højde end 5 meter kan forårsage alvorlige skader på katten.

Fald kan give alvorlige skader

Katte, som falder ned fra altaner og vinduer, kan få alvorlige skader, som kan tage lang tid at hele og i visse tilfælde er det så alvorligt, at katten må aflives.

- Almindelige skader er knoglebrud på forben og kæbe og alvorlige skader på lever, milt og mellemgulv, fortæller Lotta Möller, dyrlæge hos Agria og katteejer. Ud over knoglebrud, er det desværre almindeligt at blæren springer og lungerne punktere, fortsætter Lotta.

En almindelig misforståelse er, at katte klarer sig uskadt, da de altid lander på alle fire ben.

- Selvom visse katte lander på fire ben, så er det ikke ensbetydende med at de klarer sig uskadt, beretter Lotta..

Undgå fald ved at sætte net op

Katte kan smyge sig igennem meget små åbninger, og Agria opfordrer alle katteejere til at anvende både velsiddende vinduesnet og altannet (f.eks. myggenet) for at forhindre tragiske faldulykker.