En forudsætning for et godt spring er en velafbalanceret galop i et tempo, som er justeret til netop den øvelse, du rider. Hvis du kan bevare rytmen i galoppen, bliver det nemmere at ramme den afstand (der hvor hesten sætter af), der kommer. Du som rytter skal være i balance, for at hesten skal kunne galoppere og springe i balance. Balancen er vigtig i al ridning - ikke mindst for holdbarhedens skyld.

I denne øvelse kan du træne på din balance samt rytmen og takten i galoppen.

Sådan rider du banen

Afstand heste:

*1,1-1,2 m
** 2,2-2,5 m
***3m

Varm hesten op i skridt, trav og galop. Du kan i opvarmningen trave over bomme på diagonalerne (forhindring A og C).

Start med at ride forhindring A. Du rider i trav over 3 bomme og et kryds. Over den sidste bom går du i let sæde. Trav over bomme vil hjælpe på takten frem til krydset, og krydset hjælper dig og hesten til at springe midt på springet. Du skal lande i galop og bibeholde det lette sæde i landningen. Her skal du være opmærksom på din egen balance.

Fortsæt videre til forhindring B. Det er en række med 3 galopbomme. Galop over bomme har til formål at hjælpe dig og hesten med at holde samme rytme hele vejen frem til forhindringen.

Når dette fungerer, starter du med forhindring A i trav, forhindring B i galop, derefter tager du ned i trav og traver over forhindring C, og til slut galopperer du videre til forhindring D.

Hvis du vil udvikle øvelsen, kan du fjerne en eller flere af de bomme, du galopperer over, og så er målet, at du skal kunne holde samme rytme, som du havde med hjælp fra bommene.

Øvelsen er udarbejdet af Kati Ojala