Område: Hest Artikler om springning

Træn at ride til springet

På Rideskolen Strömsholm arbejder man med 5 nøgleord, når det kommer til ridning mod springet: tempo, rytme, balance, linjeføring og afstand.

Lange og korte afstande

I den her øvelse træner du lange og korte afstande med hjælp fra enkelte forhindringer.

Slangegang med cavalettis

I denne øvelse træner du en såkaldt "tilbage-på-sporet-slangegang" i trav over bomme. Det er en løsgørende øvelse, da den er på buede spor. Denne øvelse fungerer godt alene, men er også god som opvarmning inden øvelserne "Lange og korte afstand" og "Træn at ride til springet".

Løsgørende arbejde med cavalettis

Løsgjorthed er vigtigt både for hestens holdbarhed, og for at hesten kan præstere så godt som muligt.

Essentielle elementer i springningen

På Rideskolen Strömsholm arbejder man med 5 nøgleord, når det kommer til springning: tempo, rytme, balance, linjeføring og afstand.

Sæde og opstilling (at give efter)

I denne øvelse træner du flere forskellige måder at give efter på tøjlen. At kunne give efter på tøjlen kræver både balance og koordinering.

Sæde og opstilling (gymnastikspringning)

At træne på sit sæde og sin holdning er nogle af de vigtigste ting for at komme videre i sin ridning. En rytter i balance giver hesten de bedste forudsætninger for at springe optimalt. Balance er noget man kan træne, og detaljerne i sædet kan man altid arbejde med. Det er vigtigt, at man som rytter fokuserer på sig selv.

Slangegang med spring

At ride en slangegang er en god øvelse til at løsgøre din hest.

At mærke galoppen

I denne øvelse skal du træne at mærke og beherske galopspringenes længde samt at regulere galoppen. Du træner også rideligheden i galoppen.

Gymnastisering og kontrol

Tempospring er en god måde at træne styrke og løsgjorthed med sin unghest. 

1 / 2