Område: Hest Artikler om ridning

Veltilpasset ridning giver en holdbar unghest

Kodeledsbetændelse, ømhed i ryggen og halthed er helt almindelige diagnoser hos den unge hest. De fleste af disse lidelser kan dog undgås med velplanlagt ridning og gode vaner. 

Rytter på hest - Husk at kontrollere sadel

Hvor tit får du kontrolleret din sadel?

For rideheste kan en dårlig tilpasset sadel betyde mange problemer. Vi giver dig her indsigt i, hvorfor det er så vigtigt ofte at få kontrolleret, om sadlen ligger korrekt.

Pas godt på din hest om vinteren – undgå de mest almindelige skader

Vinteren er ikke bare herlige rideture i gnistrende sne. Det er også den tid på året, hvor antallet af kolikanfald stiger, og hvor der er øget risiko for halthed og forfangenhed. Agria Dyreforsikring har lavet en liste over nogle af de mest almindelige skader/sygdomme vi ser hos hestene om vinteren, og hvordan du kan forebygge dem.

Lad vejen gøre arbejdet

Det er nemt at tro, at godt terrænarbejde kan skiftes ud med en tur på ridebanen eller i ridehuset. Men vores erfaring er, at man i naturen kan få en hest løsgjort, elastisk, i selvbæring og samarbejdsvillig på en meget mere enkel og naturlig måde.

Træn at ride til springet

På Rideskolen Strömsholm arbejder man med 5 nøgleord, når det kommer til ridning mod springet: tempo, rytme, balance, linjeføring og afstand.

Lange og korte afstande

I den her øvelse træner du lange og korte afstande med hjælp fra enkelte forhindringer.

Slangegang med cavalettis

I denne øvelse træner du en såkaldt "tilbage-på-sporet-slangegang" i trav over bomme. Det er en løsgørende øvelse, da den er på buede spor. Denne øvelse fungerer godt alene, men er også god som opvarmning inden øvelserne "Lange og korte afstand" og "Træn at ride til springet".

Løsgørende arbejde med cavalettis

Løsgjorthed er vigtigt både for hestens holdbarhed, og for at hesten kan præstere så godt som muligt.

Essentielle elementer i springningen

På Rideskolen Strömsholm arbejder man med 5 nøgleord, når det kommer til springning: tempo, rytme, balance, linjeføring og afstand.

Sæde og opstilling (at give efter)

I denne øvelse træner du flere forskellige måder at give efter på tøjlen. At kunne give efter på tøjlen kræver både balance og koordinering.

1 / 3