Sådan rider du øvelsen

Start øvelsen med en stor volte i trav på midten af banen. Ved E tager du ned i skridt, skridter en kvart omgang på volten og fra midterlinjen rider du en schenkelvigning i skridt mod bogstavet B. Når du kommer hen til B, afslutter du schenkelvigningen ved at stoppe med de sideførende hjælpere, og i stedet driver du hesten frem med yderschenklen og kommer frem i trav. Trav en halv omgang på volten hen til E, lav en ny overgang ned i skridt og skridt frem til midterlinjen og lav igen en schenkelvigning til B. Sådan fortsætter du øvelsen.

Når du begynder på schenkelvigningen, vender du forparten med en ledende indvendig tøjle. Bøjning og tempo påvirker du med udvendige tøjle, imens indvendig schenkel styrer, hvor meget hesten flytter sig til siden. Hvis hesten flytter bagparten mere, end den skal, så flytter du den indvendige sideførende schenkel mere frem. Kommer bagparten derimod for meget foran forparten, flytter du den indvendige sideførerende schenkel tilbage for at påvirke bagparten. Schenkelvigninger bliver derved et samspil mellem indvendige schenkel samt både indvendige og udvendige tøjle.

Vær opmærksom på:

  • At det i denne øvelse er ekstra vigtigt, at du sidder i ligevægt på din hest og følger med i bevægelserne så din hest forstår, hvad den skal gøre.
  • At lave øvelsen på begge volter og at ride inden for hovslaget - gerne med nogle overgange også.

Øvelsen er udarbejdet af Gunilla Byström