Område: Hest Artikler om øvelser

5 gode råd til varieret træning

Som rytter ved du, at træning af din hest kræver omhu og planlægning. En ensformig træningsrutine kan føre til nedsat motivation og skader. Nøglen til en glad, motiveret og stærk hest ligger derimod i variation. Derfor får du her et par gode råd til, hvordan du kan fremme din hests sundhed, udvikling og præstation ved at variere træningen.

Gode øvelser for hestens ryg

En lidelse, der er ret almindelig blandt rideheste, er kissing spines. Lidelsen opstår ved, at torntappene på brysthvirvlerne i hestens rygrad trykkes sammen og presser ind mod hinanden. Men der findes faktisk øvelser, som kan forebygge problemer med ryggen og være med til at genoptræne de heste, der rammes af lidelsen. 

Lad vejen gøre arbejdet

Det er nemt at tro, at godt terrænarbejde kan skiftes ud med en tur på ridebanen eller i ridehuset. Men vores erfaring er, at man i naturen kan få en hest løsgjort, elastisk, i selvbæring og samarbejdsvillig på en meget mere enkel og naturlig måde.

Træn at ride til springet

På Rideskolen Strömsholm arbejder man med 5 nøgleord, når det kommer til ridning mod springet: tempo, rytme, balance, linjeføring og afstand.

Lange og korte afstande

I den her øvelse træner du lange og korte afstande med hjælp fra enkelte forhindringer.

Slangegang med cavalettis

I denne øvelse træner du en såkaldt "tilbage-på-sporet-slangegang" i trav over bomme. Det er en løsgørende øvelse, da den er på buede spor. Denne øvelse fungerer godt alene, men er også god som opvarmning inden øvelserne "Lange og korte afstand" og "Træn at ride til springet".

Løsgørende arbejde med cavalettis

Løsgjorthed er vigtigt både for hestens holdbarhed, og for at hesten kan præstere så godt som muligt.

Essentielle elementer i springningen

På Rideskolen Strömsholm arbejder man med 5 nøgleord, når det kommer til springning: tempo, rytme, balance, linjeføring og afstand.

Sæde og opstilling (at give efter)

I denne øvelse træner du flere forskellige måder at give efter på tøjlen. At kunne give efter på tøjlen kræver både balance og koordinering.

Slangegang med overgange på midterlinjen

Når man rider slangegange med overgange, så hjælper det på ligeudretning, bøjning, rytterens overskud samt at kunne ride præcist.

1 / 3