Allergisk hund

Hvordan kan jeg vide, om min hund er allergisk over for noget?

Dyrlægen svarer:

Hos hunde viser allergi sig som regel i form af kløe og betændelse i huden. De mest almindelige former for allergi er inhalationsallergi (atopisk dermatitis) og foderallergi.

Symptom

De mest almindelige symptomer er kløe og/eller tilbagevendende ørebetændelse. For det meste opstår kløen i ansigtet, på benene, i armhulerne og på poterne. En del hunde kan få en allergisk reaktion, der bevirker, at de får hævelser forskellige steder. 

Årsag

Det mest almindelige er, at hunden er allergisk over for noget, den indånder, for eksempel pollen, støv, mider, fjer, uld. Denne type allergi kan diagnosticeres med en blodprøve og en priktest.  

Hunde kan også have foderallergi, og i så fald kan det ikke hjælpe noget at prøve at skifte mellem de forskellige former for foder på markedet, for at finde frem til, hvad det er hunden eventuelt er allergisk overfor. Alle fodermærker kan indeholde kød fra både hest, okse, svin, lam, kylling eller fisk ud over forskellige former for kornprodukter. Hvis man skal teste, om hunden har foderallergi og hvilke fødemidler, den ikke kan tåle, skal hunden i omkring to måneder udelukkende spise et specialfoder, der ikke indeholder nogen af disse proteinkilder. Denne type foder fås hos dyrlæger eller på dyrehospitaler. Efter testperioden må man sammen med dyrlægen undersøge, hvad hunden kan tåle at spise, og hvad den ikke må få. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Kontakt dyrlægen, hvis du har mistanke om, at din hund er allergisk over for noget, eller hvis den har symptomer som hudkløe. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?