To et halvt kilos humørbombe med blyantstynde knogler og et ego på størrelse med Rundetårn. En Tjekkisk Rottehund. I dag tør Maria ikke tænke på, hvad der var sket, hvis hun havde ladet den umiddelbare fornuft råde:

– Min kæreste og jeg mødte hinanden på rejse. Jeg er på elevløn, og min kæreste er uden indtægt, så sygeforsikringen blev valgt til i et øjebliks overmod. I dag er jeg dybt taknemmelig - og tænker, at sådan én skal man bare have. Man har et enormt ansvar, når man tager vare på sådan et lille væsen.

Lykken

Conans lykke var naturligvis den lille ny familie i lejligheden i Brønshøj, der nøje havde valgt racen, fordi den er taskestor, kun lidt mere robust end en Chihuahua, men knapt så ‘skødehundsagtig’.

Ulykken

Conans ulykke indtraf få uger senere.

– Conan og en nabohund spurtede rundt og legede på plænen. Pludselig stak Conan i et hyl. Jeg troede, den havde skåret sig i poten, men opdagede snart, at det var det lille tynde bagben, der var brækket, fortæller Maria, der sammen med kæresten fik Conan til Københavns Universitets Dyrehospital.

Her var diagnosen barsk for grædende Maria. Conan havde flækket et led, der måske, måske ikke kunne skrues sammen.

– Hans knogler var så spinkle, at jeg brød fuldkommen sammen.

Operationen

Meldingen næste dag var positiv. Conan kunne opereres og kom med hjem. Tre uger senere kunne der fjernes skruer. Samlet løb operationen op i over 16.000 kroner.

Overvejelsen

– Hvis vi ikke havde haft Agria, havde jeg ikke været i stand til at træffe beslutningen om en operation. Når man er på elevløn, ringer man ikke til banken uden videre og siger – jeg overtrækker med 16.000! Men her gik det fint med udsigten til Agrias refusion i ryggen.

Refusion fra Agria

Tre dage senere gik refusionen på 12.000 kroner fra Agria igennem. I dag er Conan en fræk, glad og livlig 10 måneders hvalp med et humør, der gør Brønshøj rigere.

Beregn prisen og tegn forsikring her