Hvad er forskellen på de forskellige forsikringer?

For det første handler det om hvad forsikringen skal dække: for eksempel syge-, livs-, brugshunde- eller avlsforsikring. Dernæst gælder det indholdet – hvilke skader dækker den? Hvilke skader dækker den ikke? Endelig er der forhold som selvrisiko, dækningsbeløb og præmie, hvilke ofte er de letteste at gennemskue. Vi anbefaler derfor, at man tager alle faktorer med, når man sammenligner forsikringer.


Hvad koster en hundesygeforsikring?

Prisen (præmien) for en hundeforsikring afhænger af, hvilken årlig forsikringsdækning, forsikringstype og selvrisiko du har valgt. Præmien afhænger desuden af, hvor du bor og hundens race. Hunde, der forsikres efter de er fyldt 6 år, pålægges et seniortillæg. Hvalpe under 4 måneder får gratis ansvarsforsikring (så længe de har en sygeforsikring hos Agria Dyreforsikring).

Beregn pris på din forsikring


Hvornår behøver jeg en dyrelægeattest?

Nogle gange kræves der en dyrlægeattest for at tegne eller ændre forsikringen. Dyrlægeattesten må ikke være ældre end 30 dage fra den dag forsikringen eller ændringen træder i kraft.

Der kræves dyrlægeattest:

 • Hvis hunden er fyldt 6 år når du tegner forsikringen
 • Hvis livsforsikringssummen overstiger 20.000 kr
 • Hvis hunden er importeret fra et land uden for Norden inden for de sidste 4 måneder.

Dyrlægeattesten er en attest udarbejdet af Agria, hvor dyrlægen svarer på hvordan hundens helbred er i dag, samt hvad den har fejlet tidligere.

For alle der ønsker at tegne forsikring eller forhøje en eksisterende dækning, hvor vi ikke behøver en dyrlægeattest, udbeder vi en sundhedserklæring i stedet for. Sundhedserklæringen består af spørgsmål om hundens tidligere eller nuværende eventuelle skader eller sygdomme. En sundhedserklæring kan afgives mundtligt eller skriftligt.


Hvornår kan jeg forhøje livsforsikringen?

Livsforsikringsbeløbet og brugshundeforsikringen bestemmes af hundens købspris. Livsforsikringen kan forhøjes, hvis din hund for eksempel har stambogsførte udstillings- eller brugsmeritter. Du kan ansøge om en forhøjning af livsforsikringen inden din hund er fyldt 6 år (for visse racer 3 år). Kontakt os for at ansøge om en forhøjning af livsforsikringen, så hjælper vi dig.


Skal jeg beholde forsikringen på min gamle hund?

Mange sygdomme og skader kommer med årene og selvom man måske ikke vil udsætte sit dyr for en stor operation på grund af dens alder, så kan selv en mindre skade eller sygdom blive til en større udgift. Din gamle hund kan for eksempel rammes af opkast eller diarré som ikke kræver operation, men den skal måske indlægges på dyreklinikken for at få drop og hjælp til at komme sig. Et akut besøg på dyreklinikken kan koste mellem 5.000 og 15.000 kr.


Jeg skal snart købe en hvalp. Hvornår kan den forsikres og hvilken forsikring er bedst?

Du kan forsikre din hvalp allerede fra den er 6 uger gammel og den får den bedste dækning, hvis du tegner forsikring før den fylder 4 måneder.

Agria Altid hunderaceforsikring er et unikt tilbud til dig, der sygeforsikrer din hvalp fra den er helt lille. Du kan sikre fremtiden for din hund, uanset om hunden påfører andre en skade eller selv får brug for operation eller anden dyrlægebehandling. Tegner du sygeforsikring før din hvalp fylder fire måneder, får du den lovpligtige hundeansvars-forsikring med i købet, svarende til en værdi på 509 kr. om året.

Allerede fra hvalpen er 6 uger og frem til den fylder 4 måneder, kan du tegne Agria Altid Hunderaceforsikring - en racetilpasset sygeforsikring, der tilbyder dig og din hvalp livslang tryghed gennem en kombineret syge- og ansvarsforsikring. 

Tilbuddet gælder resten af hundens liv - så længe den er sygeforsikret hos Agria Dyreforsikring.

Du får en masse fordele, hvis du sygeforsikrer din hvalp før den fylder 4 måneder. Du får dækning til:

 • Receptpligtig medicin
 • Genoptræning
 • Albueleds- og hofteledssygdomme (AD & HD) samt ledmus (OCD).
 • Patellaluksation, short ulna og Calvé-Legg-Perthes.
 • Korsbånd & meniskskader (ellers skal de have været sygeforsikret og symptomfri i mindst et år hos Agria).
 • Cherry eye, entropion og ektropion (shar-pei, mastino napolitano og chow chow er dog undtaget).
 • Tilbageholdte mælketænder, fraktur på mælketand og fejlbid.

Ud over Agria Altid, anbefaler vi også at du tegner en livsforsikring. Så vil du kunne få erstatning, hvis hunden dør eller skal aflives i for tidlig en alder. Skal hunden bruges i avl, anbefaler vi, at du udover syge- og livsforsikring, tegner en avlsforsikring. Skal du bruge hunden i konkurrencer eller som jagthund, anbefaler vi en brugshundeforsikring. 

Læs mere om hundeforsikring


Jeg skal købe en hvalp, som ikke har forsikring for skjulte fejl. Kan jeg selv tegne en skjulte fejl-forsikring?

Nej, Agria Skjulte Fejl skal tegnes af din opdrætter og fungerer som en forsikring i tilfælde af, at hvalpen har en skjult fejl, som opdrætteren er ansvarlig for. Har tæven Agria Avl, behøver opdrætteren ikke tegne en separat Skjulte Fejl forsikring, da den indgår i Agria Avl.

Du skal altid bede om at få en købsaftale. Hvalpen skal være kontrolleret
af en dyrlæge før levering til ny ejer og inden for 7. til 12.
leveuge.

Læs mere om skjulte fejl


Gælder forsikringen, hvis min hund forårsager en ulykke?

Ansvarsforsikringen dækker for skade, som hunden forårsager på andre hunde, mennesker eller genstande.


Erstattes kejsersnit på chihuahua, engelsk og fransk bulldog og bostonterrier?

Det er blevet mere og mere almindeligt med kejsersnit hos visse racer, er det blevet en ting, som opdrættere desværre må tage med i betragtning. Da kejsersnit hos visse racer er meget oftere forekommende end hos hunde generelt er der særlige regler for disse racer.

Du kan dog få dækning til kejsersnit, hvis samtlige af tævens tidligere kuld er født uden kejsersnit og tæven tidligere har efterladt mindst ét levedygtigt kuld uden kejsersnit.


Skal jeg have udvidet ansvarsforsikring?

Du skal have en udvidet ansvarsforsikring for at være dækket, når du deltager i:
 
 • IPO-træning, rondering eller andet bidearbejde.
 • Hyrdning til konkurrencer.
 • Træning hvor hunden skal fange eller fastholde en person.
 • Tjenestehund i hjemmeværnet, forsvaret eller lignende.

Ud over det får du desuden dækning til:

 • Personskade på hundepasser (person der passer hunden for forsikringstager i en periode på maksimum 30 dage).

Er du medlem af DCH er der særlige regler. Agria Dyreforsikring er hovedsponsor for Danmarks civile Hundeførerforening (DcH). Vi har derfor lavet en undtagelse i vores vilkår for Udvidet Ansvarsforsikring. Er du medlem af DcH, vil du under træning og deltagelse i konkurrencer i DcH-regi, være omfattet af Agrias almindelige ansvarsforsikring og har derfor ikke brug for en udvidet ansvarsforsikring.

Læs mere om Ansvarsforsikring og Udvidet Ansvarsforsikring