Nyresvigt af forgiftning

Min hund spiste nogle vindruer og er blevet helt sløv efter det og har drukket meget vand. Skal jeg tage hende til dyrlægen?

Dyrlægen svarer:

De symptomer, du beskriver, tyder på, at din hund har fået akut nyresvigt på grund af vindruerne. Tag straks din hund til dyrehospital! Dyrlægen tager blodprøver for at konstatere, om hunden har nyreskader og for at kunne måle, hvor alvorlig skaden er.

Symptom

De mest almindelige symptomer er, at hunden bliver træt og svag, den drikker mere end normalt og spiser mindre med risiko for afmagring. Hunden kan også kaste op og få diarré. 

Årsag

Nyresvigt kan både være akut og kronisk. Der kan være mange årsager til nyresvigt, alt lige fra en akut forgiftning til en kronisk, gradvis forværring af nyrefunktionen. Kronisk nyresvigt indebærer, at nyrernes kapacitet til at rense blodet nedsættes. Bagvedliggende årsager kan bl.a. være en tidligere akut nyreskade eller en nyresygdom. Ved akut nyresvigt holder nyrerne pludselig op med at fungere, for eksempel som følge af en forgiftning. Giftige stoffer, der kan forårsage nyresvigt er f.eks. glykol, rosiner, vindruer og visse lægemidler beregnet til mennesker. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Sørg for, at hunden aldrig kan få fat i rosiner eller vindruer. Selv små mængder kan være livstruende.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Tag straks på dyrehospital, hvis din hund har spist noget giftigt som kan forårsage nyresvigt eller hvis din hund har symptomer på nyresvigt.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?