Sygdomme og skader

Hvor ondt har hunde med gigt (artrose)?

Mange hunde lider ligesom mennesker af gigt/artrose. Det kan være svært at vurdere, hvor ondt de har. Ved universitet i Uppsala, institution for neurovidenskab, har forskeren Ann Essner arbejdet på at udvikle metoder ...

Menneskemad kan være livsfarligt for hunde

Hvert år må hunde til dyrlægen, fordi de spiser kemikalier eller medicin, men også helt almindelig menneskemad er årsag til forgiftning. Du må godt give Fido en godbid, når du laver mad eller diske op med rester fra m...

Vinteren er højsæson for kennelhoste

Mange danske hunde rammes i denne tid af kennelhoste. Det skyldes årstiden, men også at sygdommen er meget smitsom. Det kan virke voldsomt, når hunden får hosteanfald, men kennelhoste er normalt ikke farligt.

Blivende mælketænder

Når hvalpen skifter tænder kan det ske at en eller flere mælketænder bliver siddende. Det kaldes for persisterende mælketænder og kan i værste fald forårsage bidfejl.

Tumorer – en almindelig årsag til dyrlægebesøg

Mælkekirtelknuder er den mest almindelige årsag til, at Agria udbetaler erstatning på sygeforsikringer. Hudtumorer, det vil sige gevækster af forskellig art, både ufarlige og ondartede, er også højt på listen.

Mave-/tarmsygdomme hos hund

Mave-/tarmsygdomme forekommer tit hos vores hunde. Hunde kaster op og får diarre. I mildere tilfælde bliver afføringen bare lidt tynd og flydende i andre tilfælde sprøjter det ud af hunden. Afføringen kan bliver helt ...

Flåd hos hanhunden – et tegn på forhudsbetændelse

Hvis du har en hanhund, kan du roligt regne med, at den på et eller andet tidspunkt vil få forhudsbetændelse. Det skyldes, at bakteriefloraen under forhuden forandrer sig med tiden, påvirket af hormoner. I de fleste t...

Hundens hjerte, hjertesygdomme og hjertefejl

Hvor meget ved du egentlig om din hunds hjerte? Hvilke hjertesygdomme og hjertefejl kan din hund blive ramt af, og er der noget, du selv kan gøre for at forebygge eller undgå hjerteproblemer hos din hund?

Halelammelse hos hund

Halelammelse, der også kaldes water tail eller svømmehale, forårsages sandsynligvis af akut betændelse i halerodens nerver, og det opstår, når hundens bagende bliver kølet ned. 

Når hunden får ondt i ryggen

Ondt i ryggen kan have mange årsager. Hunden kan have muskelskader i ryggen eller få en diskusprolaps. Der kan også være tale om rygsygdomme som spondylose eller degenerativ lumbosakral stenose.

1 / 7