Chokoladeforgiftning

Jeg har en 1 år gammel mittelspitz, som spiste en lille bid mælkechokolade, er det farligt?

Dyrlægen svarer:

Lys chokolade er ikke lige så farlig som mørk. Hvis din hund kun har spist en lille smule chokolade, sker der som regel ikke noget, men det er alligevel bedst at holde øje med, hvordan din hund har det og være opmærksom på de mest almindelige symptomer på forgiftning. 

Symptom

Som regel begynder hunden at kaste op 2-4 timer efter, at den har spist chokoladen. Den bliver urolig, tisser meget, senere kan den få kramper. Ved alvorlig chokoladeforgiftning, kan hunden dø. 

Årsag

Chokolade indeholder teobromin og coffein, der begge er giftigt for hunde. Det er individuelt, hvor meget chokolade den enkelte hund kan tåle og det er også afhængigt af hundens størrelse: en hund på 10 kg kan spise 12-40 gram mørk chokolade uden at få symptomer, der er så alvorlige at det er nødvendigt at kontakte dyrlæge eller dyrehospital. Hvis det drejer sig om lys chokolade, kan hunden spise ca. 100 gram. Praliner og fyldte chokolader indeholder ikke så meget ren chokolade, derfor kan hunden spise cirka dobbelt så meget af denne type, uden at få alvorlige symptomer.

Hvad kan jeg selv gøre?

Giv aldrig din hund chokolade og hav ikke chokolade liggende fremme, hvor din hund kan nå det. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?