Katte som er vant til at bevæge sig frit udendørs når det er varmt vil oftest gå ud selvom der er sne eller det er koldt ude. Agrias katteblogger Elin Söderholm fortæller at hendes katte virker til at være mere negativt indstillet overfor sne end selv kulden.

- Jeg oplever at mine katte virker til at det vigtigste er at det skal være fremkommeligt, når de går ud. Kulden forhindrer dem ikke i at gå ud, sammenlignet med dyb sne, siger hun.

Kattelem eller liggeplads

Elins katte er forkælede med deres egen kattelem så de kan gå ud og ind som det passer dem.

- Inden kattelemmen blev installeret havde vi arrangeret en beskyttet liggeplads i en gammel lænestol under taget ved vores yderdør. Der kunne vores kat Roland lægge sig i varme tæpper og ligge og holde øje med hvornår vi kom hjem og kunne lukke ham ind.

Katte som ikke får mulighed for at komme ind og få varmen med jævne mellemrum, kan få forfrysninger på ørene, halespidsen, poter og tæer.

– Da jeg arbejdede som veterinærsygeplejerske så vi sådanne typer af skader på tidligere hjemløse katte, fortæller Elin.

Reflekshalsbånd

Elin anbefaler alle som har en udekat, at anskaffe sig et godt reflekshalsbånd til sine katte så de kan ses i mørket ved trafikerede veje.

- Selv benytter jeg en model som har en lille snap-lås og elastik i. Så kan Roland komme løs, hvis han skulle komme til at sidde fast i for eksempel en gren eller lignende udenfor.

Glem ikke at skrive dit navn og telefonnummer på halsbåndet. Et øremærk kan være svært at læse og en chip kræver en chiplæser, som definitivt ikke tilhører standard udrustningen i danske hjem.

- Et telefonnummer skrevet på halsbåndet, det kan alle læse af og det kan redde livet på en kat som er kommet lidt for langt væk hjemmefra en kold vinterdag, afslutter Elin.