Vær forsigtig med lys

Levende lys skal man altid være meget forsigtig med, når man har dyr. Lys kan brænde din kats knurhår af, hvis den kigger lidt for nysgerrigt på lyset. Katte er meget nysgerrige af natur og vil gerne undersøge alt som er nyt meget nøje. Er du meget uheldig, kan din kat få ild i pelsen og må indlægges på dyrehospitalet som følge af forbrændinger.

Hav kun levende lys tændt hvis du er i rummet og er opmærksom på katten. Et godt alternativ til lys på borde eller møbler, er lysestager der kan hænge på væggen eller små lanterner, hvor katten ikke kan brænde sig. Men også her må du være opmærksom på at katten ikke vælter lanternerne så den forårsager en brand.

Hold øje med fjer og påskepynt

Fjer og påskepynt er sjove ting for en kat. Påskepynt er altid sjovt at lege med, men at fjerne fremmedlegemer fra kattens mave eller svælg kan være en meget smertefuld oplevelse for katten og dyr for ejeren. Leg gerne med katten men lad den ikke have små ting som den kan tygge i sig, når den er alene.

Vær opmærksom på blomster

I påsken køber vi flere blomster til hjemmet. Katte elsker at tygge i blomster. Mange blomster kan være giftige for katten eller indeholde irriterende plantesafter. Selv afskårne blomster kan være giftige og kan give katten så svære skader, at den dør. Påskeliljen er et eksempel, som findes i næsten alle hjem i denne tid, også disse kan være meget giftige for katten.

Har du en kat som viser interesse for planter af forskellig art, bør du placere dem som er farlige for katten, et sted som katten ikke kan komme til.

Naturligvis skal du forsøge at undgå at din kat kommer galt af sted, men skulle uheldet skulle være ude er der rart hvis katten er sygeforsikret.