Smitten spredes først og fremmest på steder, hvor mange hunde er samlet, for eksempel på hundeudstillinger, i store hundekenneler og på hundepensioner. Hundene smitter, så snart de selv er smittet, også selv om de ikke har nogen symptomer, samt i hele den periode, hvor de hoster.

Voldsom hoste

Kennelhoste giver hunden en voldsom, hul hoste, der kan kamme over i, at hunden forsøger at kaste op. Det får mange ejere til at tro, at hunden har fået noget galt i halsen. I de fleste tilfælde er hunden frisk nok, selv om den hoster voldsomt især om natten, sådan at dens stakkels ejere kan have svært ved at sove. Hosten kan vare ved i op til to uger, før den begynder at klinge af.

Hunde smitter med kennelhoste så snart de selv er smittet

Tag temperaturen

Nogle gange kan kennelhoste give feber og i visse tilfælde kan hunden virkelig komme til at kaste op. En del hunde får det meget dårligt og lungebetændelse kan støde til. Men så længe hunden ikke har feber (over 39°) eller har det skidt, skal man bare holde hunden varm og sørge for, at den ikke anstrenger sig. Hvis hunden får det værre, bliver træt eller får feber, skal man selvfølgelig gå til dyrlægen.

Lungebetændelse

Et røntgenbillede af hundens lunger kan vise, om den har lungebetændelse. Det behandles med antibiotika, og i de fleste tilfælde bliver hunden rask. Enkelte hunde kan blive så syge, at de skal indlægges på dyrehospital.