Noget helt galt

– Vi var sikre på at der var noget galt. Hun var en helt anden hund. Hun var trist og gad ikke det samme som hun havde gjort tidligere. For os der kender hende som en glad livlig hund var det tydeligt at der var noget helt galt, fortæller Dorte Lauritsen fra Roskilde.

Dorte og hendes kæreste har tilsammen 8 Engelsk Cocker Spaniels. Når der er hvalpe er der flere. Og de elsker det! De har lige haft 18 hunde i huset, da en af tæverne fik hele 10 hvalpe, men de er fløjet fra ”reden” nu. Kun lille Emil er tilbage. Han venter på at hans nye familie skal komme hjem fra England. Hundene er en vigtig del af deres liv, og som alle hundeejere bliver de urolige, hvis noget er galt.

IQ havde året forinden været igennem et langt alvorligt sygdomsforløb, der nær havde kostet hende livet. Hun havde inhaleret en frøskal eller noget grenmateriale, der havde vandret rundt i kroppen, og på sin vej forårsaget alvorlig skade. Forløbet havde varet over 3 uger, havde været kostbart og opslidende og var i sidste øjeblik, endt med en operation i den lille rygmuskel ved rygraden. Familien og dyrlæger frygtede derfor, at ændringerne i IQs adfærd kunne skyldes, at der stadig fandtes rester af de vandrende grene i kroppen på IQ.

– Dyrlægen beskrev det som - at lede efter en nål i en høstak - da han begyndte at lede efter den fistel kanal, hvor fremmedlegemet skulle være kommet ind. Forløbet året forinden havde nær kostet hende livet og vi kunne næsten ikke bære at hun skulle et langt udredningsforløb igennem igen.

Gren i mavesæk

Lægerne fandt intet og IQ blev sendt hjem med penicillin med forventning om at hun så ville få det bedre. Men IQ fik det ikke bedre. En dag begyndte hun at få en bule på siden af kroppen og Dorte tog IQ med til dyrlægen igen. Denne gang var årsagen til IQs ubehag lettere at få øje på. Det viste sig nemlig at IQ på mystisk vis havde fået en 12 cm lang gren ned i mavesækken. En hel gren, som nu havde perforeret mavesækken og var på vej ud af siden på hende.

– Der var gået hul i mavesækken og en hund kan ikke leve med mavesyrer i bugen. De kan ikke overleve længere tid når der er gået hul, så det er et mirakel at hun stadig lever. Hun må være hunden med de 9 liv, griner Dorte.

Forsikringen dækkede det meste

Det var anden gang på to år at IQ var døden nær, men hun har været heldig. De to sygdomsforløb har tilsammen kostet omkring 40.000 kr. Men heldigvis har familien være forsikrede hos Agria Dyreforsikring der dækkede det meste af beløbet.

– Havde vi ikke haft en sygeforsikring er jeg ikke sikker på at IQ havde været her i dag. Det er trist at måtte erkende, men vores økonomi havde nok ikke kunne bære så store udgifter.

Pinden blev fjernet og IQ er nu atter på agility banen for fuld power og til dagligt tumler hun glad med sine mange søskende.