Vi kan nu fastslå, at vi mennesker forelsker os hurtigere i vores firbenede kæledyr end i en ny partner. Det har Agria Dyreforsikring i Englang slået fast i deres undersøgelse, hvor de stillede skarpt på forholdet mellem kæledyr og deres ejere. Mere end halvdelen af hundeejerne – helt præcist 56 procent – svarer nemlig, at de følte sig forelskede inden for en halv time, da de første gang mødte deres nye hund. Fire ud af ti tilkendegav ligefrem, at de ville betegne det første møde som kærlighed ved første blik.

Når det kommer til vores forhold til andre mennesker, fortæller respondenterne, at det kan tage op til seks måneder at vide, om de har fundet “den eneste ene”. Kun 16 procent svarer, at mødet med deres nuværende partner var kærlighed ved første blik.

Stærke relationer 

Hunden er ofte en naturlig del af familien, og der er ofte tale om stærke relationer mellem hund og ejer. Hundene går direkte i vores hjerter, og de er ligeledes med til at skabe beskæftigelse og opmærksomhed i hverdagen.

Det stærke bånd mellem hund og ejer fremgår tydeligt i undersøgelsen. Hele to tredjedele mener, at hunden er deres bedste ven, samtidigt med at 64 procent foretrækker at bruge tid med deres hund frem for mennesker. Derudover foretrækker en fjerdedel at dele sengen med hunden frem for deres partner.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i mere end 2.000 respondenter og er udført af Agria Dyreforsikring i England.