Forsikringstanken går ud på, at mange er med til at dele evt. uforudsete udgifter, så det ikke bliver så dyrt for den enkelte. Forsikringsselskabet opkræver en præmie fra hver enkelt forsikringstager, og dækker til gengæld omkostninger til de udgifter der er omfattet af forsikringen.

En forsikringsaftale består af vilkår, som regulerer i hvilke situationer eller for hvilke hændelser, der kan udbetales erstatning. Det er forsikringstagernes egne præmier, der anvendes til udbetaling af erstatning. Derfor er det vigtigt, at udbetalingerne sker på korrekt grundlag.

Grundtanken med en sygeforsikring

Forsikringen erstatter udgifter til pludselige og uforudsete hændelser. Derfor gælder den ikke for skader eller sygdomme, som fandtes eller var begyndt at udvikle sig, før sygeforsikringen blev tegnet. Tegn derfor sygeforsikring for din hund så tidligt som muligt, og sørg for at sygeforsikringen ikke afbrydes. I alle forsikringer findes der undtagelser, og disse er specificeret i vilkårene.

Hvad erstatter en hundeforsikring?

Der findes forskellige typer hundeforsikring.

Der er naturligvis den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker skader din hund forvolder på andre hunde, mennesker eller deres ting. Men ansvarsforsikringen er ikke nok, hvis din hund kommer ud for en ulykke eller bliver syg.

Agria tilbyder en række hundeforsikringer, som dækker hvis din hund bliver syg, kommer ud for en ulykke eller dør.

Den mest almindelige er en sygeforsikring. Den kan erstatte udgifter, når en dyrlæge undersøger, behandler eller plejer din hund på grund af ulykkestilfælde eller sygdom. Mange gange kan sådanne undersøgelser og behandlinger blive dyre, og i sådanne situationer er det godt at kunne få hjælp til udgifterne.

Endvidere findes der tillægsforsikringer til dækning af for eksempel genoptræning og medicinudgifter.

En anden almindelig forsikring er livsforsikring. Den kan give erstatning, hvis hunden dør på grund af sygdom eller ulykke. For dig som er opdrætter, jæger eller bruger din hund til konkurrence, findes der også forsikringer for det.

1. Hvornår begynder forsikringen at gælde?

Forsikringen træder i kraft allerede fra midnat den dag, du har ansøgt om forsikring. Hvis du for eksempel tegner forsikring mandag kl. 16.30, træder forsikringen i kraft kl. 24.00 natten mellem mandag og tirsdag. Husk på, at der kan være karenstid. Forsikringen dækker i så fald ikke udgifter til sygdomme, som er opstået i løbet af de første 20 dage. For skader forårsaget af ulykke, gælder forsikringen uden karens, det vil sige fra midnat, når forsikringen træder i kraft. Du kan ikke få erstaning for sygdomme der er opstået før forsikringen blev tegnet.

2. Hvad er karenstid?

Karenstid betyder at forsikringen ikke omfatter sygdomme og skader (eller følger af sygdomme og skader) som opstår eller begynder inden en hvis tid efter forsikringen er trådt i kraft. Du har også karenstid hvis du forbedrer din forsikringsbeskyttelse. Hvor lang karenstid der er, kommer an på det forsikringsprodukt du har valgt. For skader forårsaget af ydre vold, for eksempel sårskader eller trafikkulykke, gælder forsikringen uden karenstid.

3. Hvad er en selvrisiko?

Egenandel er den udgift du selv står for, når din hunden bliver syg eller skadet. Der findes en fast egenandel som er et bestemt beløb som du selv har valgt samt en bevægelig egenandel som betyder at du selv må stå for en bestemt procentdel af omkostninger som overstiger den faste egenandelen. Du kan se et regneeksempel på denne side.

4. Hvornår kan jeg ændre forsikringen?

Visse ændringer kan du foretage når som helst i forsikringsperioden. Andre ændringer kan kun ske ved hovedforfald. Kontakt os, hvis du har spørgsmål om ændringer i din forsikring.

5. Hvornår kan jeg opsige min forsikring?

Forsikringsaftalen løber normalt et år af gangen, og du kan derfor gebyrfrit opsige eller skifte forsikringsselskab ved hovedforfald. I visse tilfælde kan du gebyrfrit opsige forsikringen i løbet af forsikringsperioden, hvis dit forsikringsbehov er bortfaldet. Det gælder for eksempel, hvis du har solgt din hund, eller hvis den er død eller er blevet aflivet.

6. Kan man få rabat på forsikringen?

Ja. Hos Agria kan du for eksempel få rabat hvis du har mange hunde forsikret, hvis du er medlem af forskellige klubber og foreninger som vi samarbejder med eller du tegner forsikring under en af vores kampagneperioder.

7. Gælder forsikringen, hvis min hund forårsager en ulykke?

Din sygeforsikring gælder kun for din hund, hvis den bliver syg eller skadet. Den gælder ikke for skade, som hunden laver på andre hunde, mennesker eller genstande. Her vil det være din ansvarsforsikring, der dækker.

8. Kan jeg forsikre min blandingshund?

Agria forsikrer alle hunde, også blandingsracer, bortset fra Pitbull Terrier, Tosa Inu, Amerikansk Staffordshire Terrier, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, Amerikansk Bulldog, Boerboel, Kangal, Centralasiatisk Ovtcharka, Kaukasisk Ovtcharka, Sydrussisk Ovtcharka, Tornjak, Sarplanina og blandinger med disse racer samt ulvehybrider.

9. Hvorfor stiger præmien, når hunden bliver gammel?

Er din hund fyldt 5 år? Fra hovedforfald det år din hund fylder 5 år, og frem til den fylder 13 år, kommer der en mindre årlig præmiestigning. Vi ved, at hunde hyppigere får brug for deres sygeforsikring, jo ældre de bliver, og omkostningerne ved de behandlinger der udføres, bliver ikke billigere, blot fordi hunden bliver ældre. Derfor har vi valgt en løsning, hvor forsikringen bliver pålagt en mindre præmiestigning frem for en nedskrivning af den årlige dækning. Så har din hund samme tryghed hele livet igennem.

10. Er der nogen fidus i at beholde forsikringen på min gamle hund?

Mange sygdomme og skader kommer med alderen og selv om man måske ikke vil udsætte sin hund for en stor operation på grund af alderen, så kan mindre skader eller sygdomme blive kostbare. Din gamle hund kan for eksempel blive ramt af langvarig opkast og diarré, det kræver ofte ingen operation men måske han får brug for at overnatte på klinikken for væskebehandling og smertestillende. Et akut ophold på dyreklinikken i et par dage kan hurtigt koste alt mellem 5 000 og 15 000 kroner.

11. Skal min hund være vaccineret?

Din hund behøver ikke at være vaccineret for at få en forsikring hos os.

12. Skal min hund være ID-mærket?

Hunde skal være ID-mærket for at tegne en forsikring hos os.

Har du ikke fået svar på det du søgte? Kontakt os, så giver vi dig svar