Ændret adfærd over for andre katte

Min kat på 10 år har i den seneste tid ændret adfærd og er blevet lidt mere aggressiv over for de andre katte i hjemmet. Jeg synes også, at jeg kan se, at han har lidt ondt, for eksempel når han skal ud og ind ad kattelemmen. Kan de to ting have noget med hinanden at gøre?

Dyrlægen svarer:

En kat, som har ondt, kan sagtens ændre adfærd over for andre dyr og mennesker i hjemmet. Det er meget vigtigt at finde ud af, hvorfor din kat har ondt, så den kan blive behandlet. Jeg håber, at din kat får sin normale adfærd igen!

Årsag

Der kan være mange grunde til, at en kat har ondt. Du skriver, at det virker, som om din kat er generet, når den skal ud og ind ad kattelemmen. Det kan for eksempel skyldes gigt også kaldet artrose, som mange katte får, når de er kommet lidt op i alderen, eller det kan skyldes smerter i ryggen. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Ud over at få dyrlægen til at undersøge din kat, kan du sørge for, at katten får det lidt lettere derhjemme. Gør det nemmere for katten at komme ud og ind ad kattelemmen, f.eks. ved at købe en lem med lavere kant eller sætte en rampe foran lemmen. Sørg også for, at din kats trygge sovesteder er nemme at komme til for ham. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Jeg synes, du skal få en tid hos din dyrlæge for at finde ud af, hvorfor din kat har smerter. Forhåbentligt får din kat sin tidligere adfærd over for sine kattevenner tilbage, når årsagen til smerten er blevet behandlet. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?