Område: Kat Artiklar om adfærd

Almindelige adfærdsproblemer hos katte

Hvis en kat afviger fra sin normale opførsel, kan det skyldes mange forskellige ting. Det er derfor vigtigt at finde den underliggende årsag til adfærdsændringen, der kan være både fysisk og mental.

Sådan sover katten

Katten er en syvsover og sover 16 timer, det vil sige to tredjedele af et døgn. En niårig kat har altså ikke været vågen i mere end tre år.

Hvorfor farer katten rundt i hjemmet?

Katte kan uden nogen tilsyneladende grund farer rundt i hjemmet. Det er en naturlig adfærd, hvor katten forsøger at komme af med overskydende energi for efterfølgende at kunne falde til ro.

Hvorfor svinger katten med sin hale?

En svingende/logrende hale kan være tegn på uro eller frygt. Husk at der er forskel på en piskende hale og en viftende/svingende hale – som derimod ofte er tegn på ophidselse ved leg og jagt.

Hvorfor river og kradser katten møblerne?

Katten kradser af mange årsager: Først og fremmest for at markere sit territorium, men også for at gøre sine kløer skarpe.

Hvorfor afskyr de fleste katte vand?

De fleste kattes dårlige forhold til vand hænger formodentlig sammen med varme og kulde. Eftersom at kattens pels normalt er meget tør, bliver den hurtigt gennemblødt og mister dermed sit isolerende formål.

Har mine katte det godt sammen?

Katteekspert Karina Dillon kommer her med gode råd til hvordan du ved, om dine katte trives sammen og hvad du kan gøre for at forbygge uvenskab.

Sådan bruger katten sine knurhår

De sidder der, på siden af kattens hoved som et par "antenner" - men hvordan bruger katten egentlig sine knurhår?

Hvorfor spinder katten?

Der er mange teorier om, hvorfor katten spinder, og hvordan lyden opstår. Kattes spinder som regel, når den er tilfreds, men der kan også være andre årsager.

Hvorfor tramper katten på os?

Denne adfærd er et levn fra den tid, hvor katten var killing og lå op ad sin mors varme pels og diede.

1 / 3

Visa innehåll