Tæve træt under løbetid

Er det normalt, at tævehunden bliver træt, når hun kommer i løbetid? Hvordan er det med gåture og det med at møde andre hunde, når hun er i løbetid?

Dyrlægen svarer:

En del tæver kan få mindre adfærdsforandringer på grund af løbetid, som f.eks. træthed, så det skal du ikke bekymre dig om.

Du skal aldrig slippe en tæve i løbetid løs. Lad heller ikke andre hanhunde hilse på hende, når hun er i løbetid. Bortset fra det kan du gå de sædvanlige ture. 

Symptom

Mindre adfærdsforandringer som træthed og nedstemthed. Det er meget individuelt, hvor meget tæven bløder, og afhænger også af hundens størrelse og race. Hvis hunden ellers er sund og rask, behøver man ikke at være bekymret for, at der er noget galt. Tæven kommer som regel i løbetid to gange om året. Det er dog ikke ualmindeligt, at visse tæver kun kommer i løbetid en gang om året, mens andre kommer i løbetid tre til fire gange om året. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Visse tæver får adfærdsforandringer i løbetid og bliver falsk drægtige bagefter.

Hvis du kan mærke, at tæven ikke har det så godt, når hun er i løbetid, og hvis du ikke skal avle på hende, kan du overveje at få hende steriliseret.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Hvis tæven lader til at have smerter eller bliver meget sløv, skal du kontakte dyrlægen, så din hunds livmoder og æggestokke kan blive undersøgt ved hjælp af ultralyd. Tæver kan i nogle tilfælde få store cyster på æggestokkene eller andre forandringer f.eks. i livmoderslimhinden – tilstande, der kræver behandling. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?