Tæve som tisser hyppigt

Min 4-årige rottweilertæve er i løbetid og tisser hyppigt. Hun skvæt tisser som en hanhund og nogle gange kommer der kun et par dråber. Er det normalt?

Dyrlægen svarer:

Tæver tisse oftere når de er i løbetid og kan begynde at markere med urin. Visse tæver kan fog få en urinvejsinfektion (blærebetændelse) samtidig med løbetiden, så jeg syns du skal booke tid hos din dyrlæge og medbringe en frisk urinprøve.

Symptom

Hvis hunden har urinvejsinfektion så tisser den ofte og i små mængder, eller forsøger at tisse uden der kommer urin ud eller viser tegn på smerte når den tisser.Nogle gange kan der også være blod i urinen. Hunden kan også være sløv, få feber, miste apetitten og vise tegn på smerte far bugen. Diagnosen stilles ved hjælp af symptomer og analyse af urin (urinprøve).

Årsag

Den mest almindelige årsag til at en hund får urinvejsinfektion er inflammation i blæren forårsaget af bakterier eller af urinsten som irriterer blærevæggen. Tæver rammes hyppigere end hanhunde.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det er vigtigt at hunden drikker meget vand så bakterier og inflammatoriske celler spules ud af blæren.

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Kontakt dyrlægen hvis du mistænker at din hund har en urinvejsinfektion. Får hunden gentagende urinvejsinfaktioner, bør man lede efter en bagvedliggende årsag, for eksempel urinsten.

Svære tilfælde af ubehandlede urinvejsinfektioner kan gøre at bakterierne vandrer videre langs urinvejene (urinlederne) og forsårager infektion i nyrerne, hvilket kan lede til meget alvorlig sygdom.

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?