Hund som taber tænder

Min mellempudel på fire år har tabt tre tænder. Jeg synes, at tænderne ser hvide og fine ud. Hvad kan der være galt med hende?

Dyrlægen svarer:

Din hund har sandsynligvis fået paradentose, som bevirker at tænderne falder ud. Det er desværre ret almindelige hos hunde, især blandt de mindre hunderacer. 

Symptom

Du skriver, at tænderne ser fine ud, men det er ikke altid, at det er belægninger på tænderne der er problemet. Andre symptomer på paradentose er dårlig ånde, tandkødet kan være rødt, irriteret og have let ved at bløde ved tandbørstning. Mange hunde, der har problemer med tænderne, får svært ved at tygge og begynder at spise mindre. 

Årsag

Paradentose forårsages af belægninger (plak), der udvikler sig til tandsten, hvis plakken ikke fjernes. Hunden kan få betændelse i tandkødet og det kan til sidst føre til, at den taber tænderne. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Den bedste måde at forebygge paradentose på er at børste hundens tænder dagligt. Selv når sygdommen er konstateret, som i dit tilfælde, er det den bedste metode til at forebygge, at sygdommen bliver værre. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Kontakt din dyrlæge for at få din hunds tænder undersøgt. En hund, der taber tænder, skal regelmæssigt til tandrensning hos dyrlægen for at forhindre, at flere tænder bliver løse og falder ud. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?