Hund med spisevægring

Min hund vil ikke spise længere. Han har ellers altid spist med god appetit, men nu spiser han ingenting. Kun hvis man blander noget ekstra godt i maden, spiser han en lille smule. Hvad skal jeg gøre?

Dyrlægen svarer:

Det er ikke noget godt tegn, at din hund ikke vil spise. Bestil tid hos dyrlægen for at få udelukket, at appetitløsheden skyldes en eller anden sygdom. Held og lykke!

Årsag

At en hund spiser mindre eller får spisevægring er et meget diffust symptom på, at den ikke har det godt. Det peger ikke på nogen bestemt sygdom. Dyrlægen må derfor foretage en meget grundig undersøgelse. Der tages blodprøver, fordi bl.a. nyre- og leversygdomme kan give appetitløshed. Problemer med tænder og mundhule kan også påvirke appetitten. Gastritis/mavekatar kan give mavesmerter med manglende appetit til følge. 

Hvad kan jeg selv gøre?

En del hunde er kræsne og ret uinteresserede i mad, især hvis maden står fremme hele tiden. Det er en god idé at fodre hunden på bestemte tidspunkter og fjerne madskålen efter 20 min., uanset om hunden har spist eller ej. Hvis der er rester, må den vente til næste måltid. Det er vigtigt at finde ud af, om der er en alvorlig grund til spisevægring, eller om hunden blot er kræsen. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Kontakt dyrlægen, hvis din hund ikke spiser eller hvis den har andre tegn på sygdom, dårlig almen tilstand, sløvhed el. lign. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?