Hundesyge

Min gode vens hund har feber, og der kommer tykt pus ud af næse og øjne. Kan den have fået hundesyge?

Dyrlægen svarer:

Hundesyge er en meget alvorlig og i mange tilfælde dødelig sygdom. Sygdommen er heldigvis meget sjælden blandt hunde i Danmark, fordi langt de fleste hunde vaccineres mod sygdommen. Hvis din vens hund ikke er vaccineret, kan den dog godt være blevet smittet med hundesyge. 

Symptom

En hund med hundesyge får præcis, som du beskriver, høj feber og betændt flåd fra næse og øjne. Andre symptomer kan være hoste, opkast, diarré, fortykkelse af huden på snude og trædepuder mm. Senere i sygdomsforløbet kan der opstå hjernehindebetændelse med kramper, lammelser og stivhed samt lys- og lydfølsomhed.  

Årsag

Hundesyge er en virusinfektion, der smitter fra hund til hund eller fra omgivelser, hvor en syg hund har været. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Det allervigtigste, man selv kan gøre, er at vaccinere mod sygdommen for at forebygge den. Hvis hunden allerede er ramt af sygdommen, kan man give understøttende behandling af de symptomer, hunden udviser. God hygiejne er utrolig vigtigt, hvis man har mistanke om hundesyge. Hold hunden isoleret fra andre dyr. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Hvis din vens hund har fået hundesyge, skal den undersøges og have understøttende behandling af de tilstødende infektioner. Desværre findes der ingen behandling mod selve virusinfektionen, og sygdommen er desværre i mange tilfælde dødelig. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?