Hund med borrelia

Min hund har haft nogle flåter, hvordan kan jeg vide, om hun er smittet med borrelia? 

Dyrlægen svarer:

Flåter skal suge blod i mindst et døgn for at kunne smitte hunden. Det tager to til fem måneder, før sygdommen opstår. De færreste hunde bliver syge, selv om en flåt har overført smitten. Der findes mange forskellige midler, som beskytter mod flåter. Midlerne fås bl.a. på apoteket eller hos dyrlægen. Kontakt din dyrlæge, hvis din hund skulle få symptomer på borrelia.

Symptom

Symptomerne er feber, appetitløshed, sløvhed og periodevis halthed. Huden rundt om biddet kan blive rød, men det forsvinder som regel i løbet af en uge. 

Årsag

Borrelia forårsages af en bakterie, der findes i flåtens tarme.

Hvad kan jeg selv gøre?

Den bedste måde at undgå borrelia på, er ved at beskytte hunden mod flåter. Rådfør dig med dyrlægen, hvis du er usikker på, hvilket middel der er bedst til din hund. Flåtmidler i tabletform kræver recept. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Kontakt dyrlægen, hvis din hund får symptomer som feber, appetitløshed, sløvhed og periodevis halthed. Borrelia hos hund er svær at diagnostisere. Eftersom det er en forholdsvis sjælden sygdom hos hunde, bør man i første omgang prøve at udelukke andre tænkelige årsager til hundens symptomer, inden man stiller diagnosen borrelia. Som regel virker antibiotika udmærket mod borrelia, hvis behandlingen sættes ind i sygdommens tidlige stadier. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?