Min hund har kløe

Min hund klør sig meget især på maven. Hvad kan det skyldes og hvad kan jeg gøre?

Dyrlægen svarer:

Kløe kan skyldes mange forskellige ting. Ræveskab, lus og lopper er en meget almindelige årsag til, at hunde klør sig voldsomt. Hvis skadedyr kan udelukkes, er allergi en anden almindelig årsag til kløe. 

Årsag

Den mest almindelige årsag til allergi er f.eks. pollen, støv, mider, fjer og uld eller fødemidler som kød fra hest, okse, svin, kylling, fisk eller kornprodukter og soja. Hvis hunden klør sig ved ørerne, kan den have en øreinfektion. Andre meget almindelige årsager til kløe er som nævnt parasitter som lus, lopper, mider eller ræveskab. Kløe kan også skyldes infektion i huden. 

Hvad kan jeg selv gøre?

Kig og lugt til hundens ører for at sikre, at den ikke har en øreinfektion. Undersøg hundens pels for lus, lopper el. lign. 

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Hvis din hund klør sig meget voldsomt, skal du kontakte dyrlægen for at finde ud af, hvad der er årsag til kløen. Det er vigtigt at lave en grundig udredning ved kløe. Udredningen begynder ofte med at udelukke skadedyr. Så laver man en foderudredning, hvor hunden skal spise specialfoder i otte uger. Hvis kløen ikke skyldes foderallergi, kan dyrlægen lave en grundig test for inhalationsallergi (atopi), for at finde ud af, om det kan være årsagen til kløen.  

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?