Hanhund, der tisser indendørs

Jeg har en intakt yorkshireterrierhan på 1 år, som tisser indendørs nu og da. Vi lufter ham tit, og han virker ellers frisk og rask. Hvorfor gør han det?

Dyrlægen svarer:

Unge, intakte (altså ikke kastrerede) hanhunde har desværre en tendens til at markere deres territorium ved at tisse lidt forskellige steder – også indendørs. Det er et meget almindeligt problem, især hos de små hunderacer. 

Symptom

Fysisk sygdom kan også være årsag til, at hunden tisser indenfor. Det kan f.eks. skyldes blærebetændelse. Årsagen kan også være psykisk, det kan for eksempel være en protest mod noget.

Hvad kan jeg selv gøre?

Det er vigtigt at begynde med at få afklaret, om en sygdom, f.eks. blærebetændelse, er årsag til tisseriet. Hvis hunden er sund og rask, er grunden ofte psykisk. Det er desværre svært, at få hunden til at holde op med at tisse indenfor. Hos en ung hanhund kan problemet forsvinde med alderen eller ved kastrering, men ellers kan man prøve at kontakte en hundepsykolog.  

Hvornår skal jeg kontakte min dyrlæge?

Hvis hunden har symptomer på sygdomme som for eksempel blærebetændelse.

Du kan forsøge kemisk kastration. Dyrlægen skyder en chip ind under huden, der afgiver medicin. Virkningen varer omkring 6 måneder. Den fulde virkning ses efter 4-5 uger. Behandlingen virker på hanhunde, og al kønsdrift forsvinder. 

Er dit spørgsmål akut?

Så anbefaler vi altid, at du kontakter din dyrlæge med det samme.

Dyreguiden

Få tips og råd om alt fra hudproblemer til traumatiske skader.

Till Dyreguiden

Synes godt om?