Ansvarsforsikringer til hunde er lovpligtige - og med god grund. Det kan blive meget dyrt ikke at være ansvarsforsikret, hvis hunden løber ud foran en bil, der forulykker eller gumler i naboens tæpper. Kun 83% af danske hunde har den lovpligtige ansvarsforsikring. Det koster 3000 kr. i bøde ikke at have en ansvarsforsikring, der dækker personskader og skader på ting.

Oven i købet viser undersøgelsen, at 50% af hundeejerne ikke ved, hvad en ansvarsforsikring egentlig dækker. Mange tror, at den “hundeforsikring” man typisk tegner sammen med sin bil- og indboforsikring også dækker dyrlægeregningen. Men det gør den ikke.

Må selv betale regningen

Undersøgelsen viser, at 14% tror, at det er nok at have en ansvarsforsikring og at dyrlægeregninger også er dækket. Agria Dyreforsikring, der har landets største skadesstatistik, oplyser, at over 70% af den samlede skadesudbetaling for 2014 er på sygeforsikringen. Det vil sige, at det drejer sig om uheld eller sygdom, som ikke er dækket af ansvarsforsikringen.

“Vi hører ofte fra dyreklinikkerne om hundeejere, der troede at deres “hundeforsikring” også dækker dyrlægeregningen. De bliver alvorligt forskrækkede, når de pludselig står med en hund, der er kommet til skade eller bare er meget syg, og skal tage stilling til, om de har råd til at betale mange tusinde kroner”, fortæller Sonja Karaoglan fra Agria Dyreforsikring.

Der findes ikke nogen offentlig (gratis) behandling af kæledyr - hverken ved sygdom eller ved ulykker. Som udgangspunkt skal dyreejeren selv betale regningen hos dyrlægen. 35% af alle danske hunde har en sygeforsikring, der dækker dyrlægeregningen og det tal har været støt stigende de sidste par år.

Det giver tryghed

“Mange har opdaget, at det giver tryghed at have en sygeforsikring til sin hund - selvom mange stadig synes det er for dyrt. Desværre oplever vi alt for tit, at hundeejerne først kontakter os, når skaden er sket. Det bedste råd jeg kan give, er, at man tegner en ansvars- og sygeforsikring, når man anskaffer sig en hund, så man er ordentlig sikret og undgår ubehagelige overraskelser”, fortæller Sonja Karaoglan.

Ifølge Den Danske Dyrlægeforening er omkostningen ved at have en hund 12.188 kr. det første år.[1] Penge der altså vil være tabt, hvis man vælger at aflive dyret på grund af en kostbar behandling. En anden undersøgelse vurderer, at omkostningerne til dyrlæge i gennemsnit er 50.000 kr i en hunds 12 årige levetid[2]. En sygeforsikring inklusiv ansvarsforsikring koster typisk omkring 1.700 kr. om året afhængig af race, alder, tidligere skader mv.

Fakta om forsikring til dyr

  • Sygeforsikring dækker dyrlægebehandling, hvis dyret bliver sygt eller kommer til skade. Der er forskel på dækningsomfang og selvrisiko alt efter, hvilket selskab du vælger.
  • Lovpligtig hundeansvarsforsikring dækker, hvis hunden gør skade på andre mennesker og deres ting. Ikke dig eller dine ting.
  • Hos nogle forsikringsselskaber er det også muligt at få dækning til receptpligtig medicin, genoptræning, ledsygdomme mm.
  • Livsforsikring dækker, hvis dyret dør eller må aflives pga. alvorlig sygdom i en alt for ung alder.
  • Forsikringerne skal tegnes inden dit dyr viser symptomer på sygdom. Har det haft en sygdom, kan forsikringsselskabet vælge at udstede en mere begrænset forsikringsdækning (med forbehold for det dyret har fejlet før forsikringen blev tegnet).

For yderligere informationer kontakt:

Uddybning og udtalelser: Sonja Karaoglan, Country manager, Agria Dyreforsikring på tlf. 23603161 eller e-mail sonja.karaoglan@agria.dk.

Undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 998 CAWI-interview med danskere i alderen 18-74 år, som har hund eller kat, i perioden 27. oktober - 5. november 2014.

 

Agria Dyreforsikring

Agria er Nordens største dyreforsikringsselskab.

Agria Dyreforsikring, specialist i dyreforsikringer gennem mere end 120 år, har et tæt samarbejde med organisationer inden for dyr og dyrlæger. De fleste medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle

 


[1] DR.dk - Det koster dit kæledyr

[2] Samvirke - Det dyre hundeliv